Categories: Ştiri sănătate

Medicamentul cu anticorpi dezvoltat de Eli Lilly & Co. a fost autorizat în SUA

Eli Lilly & Co. a dezvoltat un medicament cu anticorpi pentru tratarea Covid-19. Medicamentul a primit aprobarea utilizării din partea autorităților americane și urmează să fie distribuit de urgență.

Potrivit Mediafax, medicamentul dezvoltat de compania Eli Lilly & Co. are o eficiență considerabilă în tratarea pacienților infectați, ceea ce înseamnă că îngrijirea la domiciliu va fi mai ușoară. Acest lucru este esențial, întrucât spitalele vor avea mai mult spațiu disponibil pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii grave, ce necesită asistență medicală.

Medicamentul dezvoltat de Eli Lilly & Co. constă într-o doză puternică de anticorpi, cu administrare unică. Tratamentul este asemănător cu cel primit de fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. După confirmarea sa cu virusul SARS-CoV-2, i s-a administrat un amestec de anticorpi eficienți în combaterea afecțiunii.

Administrația pentru Alimente și Medicamente a aprobat utilizarea tratamentului, numit Bamlanivimab, împotriva simptomelor ușoare și moderate ale afecțiunii. Medicamentul poate fi administrat atât copiilor, cât și adulților de peste 65 de ani, susține Bloomberg.

Aprobarea medicamentului facilitează condiția de internare a pacienților cu un risc ridicat de a dezvolta forme grave. Astfel, pacienților care prezintă acest risc, le este administrată doza de anticorpi înainte de a manifesta simptome severe și de a avea nevoie de îngrijire medicală de urgență.

Pacienților cu forme grave și care sunt internați le sunt administrate alte medicamente puternice, precum remdesivirul și tratamentul cu plasma convalescentă.

Eli Lilly & Co. susțin distribuirea cât mai rapidă a medicamentului. Se pare că Bamlanivimab are o eficiență sporită dacă este administrat corect. Astfel, se recomandă administrarea imediată după un test Covid-19 pozitiv, cu 10 zile înainte de manifestarea simptomelor.

Compania farmaceutică va distribui de urgență medicamentul către americani, conform reglementărilor guvernului. De asemenea, americanii nu vor fi nevoiți să achite costul medicamentului, precizează Eli Lilly.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

6 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

7 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

7 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

8 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

8 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra