luni, octombrie 3, 2022

Furnizarea medicamentului Remdesivir pentru COVID19. Compania Gilead Sciences și Comisia Europeană (CE) au ajuns la un acord important care va asigura, în următoarele luni, furnizarea medicamentului Veklury® (remdesivir), prima opțiune de tratament antiviral aprobat pentru tratarea COVID – 19, pentru pacienții din statele Uniunii Europene și ai Marii Britanii.

Pentru a sprijini acest acord, CE a folosit Instrumentul de Asistență pentru Situații de Urgență (IASU), care permite achiziționarea centralizată a medicamentului Veklury®. Această modalitate fără precedent de achițiziție a tratamentelor farmaceutice reflectă angajamentul comun al Gilead și al CE de a răspunde nevoilor pacienților în timpul pandemiei globale, pentru a asigura accesul rapid și echitabil la Veklury®. Acest acord este în concordanță cu contractul de preț și furnizare, anunțat anterior, împreună cu Guvernul Statelor Unite ale Americii.

Te-ar mai interesa: Tudor Chirilă a fost operat de urgență. Ce a pățit...

Gilead va livra, în scurt timp, cantitatea de remdesivir achiziționată care va fi distribuită statelor membre UE și Regatului Unit, acolo unde nevoia este mai acută. Comisia Europeană va fi responsabilă în întregime de deciziile privind împărțirea tratamentului între statele membre.

Furnizarea medicamentului Remdesivir pentru COVID19

În baza angajamentului de a asigura acces continuu la remdesivir, Gilead a făcut eforturi considerabile pentru dezvoltarea, testarea și eficientizarea modului de producție a remdesivir, făcând investiții semnificative pentru a crește capacitatea de producție și distribuție. Așteptările companiei sunt ca până la finalul lunii septembrie 2020, capacitatea de furnizare să fie mai puțin restricționată.
Astfel, luând în considerare ratele de infectare preconizate în prezent, cantitatea produsă de companie începând cu luna octombrie va satisface în timp real cererea de remdesivir la nivel global. Așadar, compania Gilead se angajează să colaboreze cu autoritățile din domeniul sănătății pentru a asigura accesul necesar la remdesivir și, astfel, de a contribui la reducerea semnificativă a poverii COVID-19 pe care întreaga lume o resimte.

Te-ar mai interesa: Câte grade are în casă ministrul Energiei: Nu stau...

Veklury® a primit o autorizație condiționată de introducere pe piață, din partea CE, la data de 3 iulie 2020. În cadrul acesteia se precizează că Veklury® este indicat pentru tratarea COVID – 19, la adulți și adolescenți (în vârstă de 12 ani și mai mari, cu o greutate de cel puțin 40kg), care suferă de pneumonie și necesită oxigen suplimentar. Studiile clinice în curs de desfășurare evaluează permanent siguranța și eficacitatea remdesivir. Există studii în derulare care evaluează eficacitatea produsului remdesivir în asociere cu medicamente antiinflamatorii, pentru diferite categorii de pacienți, inclusiv copii.

Te-ar mai interesa: Obiecte găsite care aduc bogăție! Atrag noroc și p...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private