Menopauza: metoda extrem de ieftină care ameliorează bufeurile, anxietatea și schimbările de dispoziție

Metoda extrem de ieftină care ameliorează menopauza. Te confrunți cu simptomele menopauzei? Înotul cu apă rece ar putea atenua anxietatea, schimbările de dispoziție și bufeurile

Menopauza marchează sfârșitul ciclului menstrual feminin și apare atunci când persoana a rămas fără menstruație timp de 12 luni.

Faza de tranziție are loc de obicei între 45 și 55 de ani, ceea ce înseamnă apariția diferitelor simptome care pot perturba adesea somnul, starea de spirit și bunăstarea generală.

Înotul cu apă rece ar putea ajuta la atenuarea simptomelor asociate menopauzei, cum ar fi bufeurile, anxietatea și schimbările de dispoziție, potrivit unui studiu recent, publicat în Post Reproductive Health.

Menopauza: metoda extrem de ieftină care ameliorează bufeurile și schimbările de dispoziție

Pentru a cunoaște efectele înotului cu apă rece asupra sănătății și bunăstării femeilor, cercetătorii din spatele studiului au chestionat 1.114 femei, dintre care 785 treceau prin menopauză. Cercetătorii au observat apoi că înotul cu apă rece ar putea oferi o serie de beneficii pentru sănătatea fizică și mentală femeilor aflate la menopauză. 

„Descoperirile au arătat că femeile aflate la menopauză au experimentat o îmbunătățire semnificativă a anxietății (așa cum au raportat 46,9% dintre femei), schimbări de dispoziție (34,5%), dispoziție scăzută (31,1%) și bufeuri (30,3%) ca urmare a apei reci. În plus, majoritatea femeilor (63,3%) au înotat special pentru a-și ameliora simptomele”, se arată într-un comunicat de presă.

Unele respondente au descris înotul la rece ca fiind „un eliberator imediat de stres/anxietate” și ceva care le-a ajutat cu „vindecare”. Pentru unele participante, înotul în apă rece nu numai că a ajutat la simptomele menopauzei, ci a fost o șansă de a fi în aer liber, de a îmbunătăți sănătatea mintală și de a face exerciții fizice.

„Apa rece este fenomenală. Mi-a salvat viața. În apă, pot face orice. Toate simptomele (fizice și psihice) dispar și mă simt cel mai bine”, a spus o femeie de 57 de ani despre experiența ei, conform comunicatului de presă.

Apa rece ameliorează anxietatea, schimbările bruște de dispoziție sau durerea

Studiile anterioare au arătat că apa rece ar putea îmbunătăți starea de spirit și poate reduce stresul la înotătorii în aer liber. Se știe că băile cu gheață ajută la repararea și recuperarea mușchilor la sportivi.

„Studiul nostru susține aceste afirmații, în timp ce dovezile anecdotice evidențiază și modul în care activitatea poate fi folosită de femei pentru a atenua simptomele fizice, cum ar fi bufeurile și durerile”, a spus autorul principal al studiului, profesorul Joyce Harper de la Institutul UCL EGA pentru Sănătatea Femeii, din Anglia.

„Majoritatea femeilor înoată pentru a ameliora simptome precum anxietatea, schimbările de dispoziție și bufeurile. Au simțit că simptomele lor sunt ajutate de efectele fizice și mentale ale apei reci, care era mai pronunțată când era mai rece”, a adăugat ea.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege frecvența specifică, durata, temperatura și expunerea la apă rece necesare pentru a reduce simptomele.

„Cât de des au înotat, cât de mult și ce purtau au fost, de asemenea, importante. Cei care au înotat mai mult timp au avut efecte mai pronunțate. Lucrul grozav despre înotul în apă rece este că îi face pe oameni să facă mișcare în natură și, adesea, cu prietenii, ceea ce poate construi un mare comunitate”, a mai spus Harper.

Autorii studiului avertizează asupra faptului că oamenii ar trebui să fie atenți atunci când înoată în apă rece, deoarece există riscul de infecții (în funcție de calitatea apei), hipotermie, șoc cu apă rece, tulburări de ritm cardiac și chiar înec.

Recent Posts

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

23 de minute ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

37 de minute ago

Un supliment extrem de popular poate ajuta la ameliorarea constipației. Cum să alegi ce tip este cel mai bun pentru tine

Supliment popular pentru un scaun bun. Deși sunt eficiente, laxativele pot avea efecte secundare incomode,…

53 de minute ago

Se întâmplă în România! Un pacient stă cu piciorul rupt de 10 zile, pentru că medicul chirurg și anestezistul sunt certați

Pacient neoperat din cauza unui conflict între medici. Caz incredibil într-un spital din România. Când…

2 ore ago

Camelia Pătrășcanu vine cu vești excelente. „Ultimile zile cu Jupiter în Taur aduc prosperitate”. Află care sunt zodiile favorizate de astre

Camelia Pătrășcanu vine cu vești excelente. Astrologul dezvăluie cele trei zodii care vor avea parte…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra