Categories: Stil de viaţă

Mersul pe jos mai des îți va schimba viață. Iată de ce

Mersul pe jos mai des îți va schimba viață. Iată de ce. 

Numeroși oameni cred că organismul poate beneficia doar de exerciții intense precum alergarea. Pe de altă parte, medicii cred că mersul regulat are un impact pozitiv asupra bunăstării fizice și mentale a unei persoane. Cel puțin șapte schimbări favorabile apar în starea de bine a celor care merg cel puțin o oră în fiecare zi.

Mersul pe jos mai des îți va schimba viață: 1. Somnul devine din ce în ce mai puternic

Somnul reparator este ajutat de expunerea prelungită la aer curat. Beneficiază de ea atât persoanele cu insomnie, cât și cele care sunt perpetuu pe jumătate adormite și epuizate. Exercițiul de dimineață te trezește și îți oferă energie pentru ziua care urmează, în timp ce activitatea de seară te calmează, te relaxează și te pregătește pentru somn.

Drept urmare, o persoană se obișnuiește treptat cu programul zilnic adecvat, iar bioritmurile sale devin mai reglate. Drept urmare, oamenii care merg regulat au un somn bun și o trezire lină de dimineață.

2. Schimbă în bine starea de spirit

Mai multe studii arată că mersul pe jos este o tehnică fantastică pentru a scăpa de gândurile rele și a-ți stimula. Faptul este că mersul declanșează eliberarea de endorfine, care promovează sentimentele de fericire.

Chiar și după 15 minute de exercițiu, starea de spirit a unei persoane se îmbunătățește. Deci, atâta timp cât petreci cel puțin o oră pe zi afară, sistemul tău nervos se va îmbunătăți constant.

Natura se îndepărtează de agitația orașului are un impact calmant asupra minții. Chiar dacă nu meditezi, contemplarea lumii din jurul tău s-ar putea să-ți pună creierul, Indivizii se decomprimă, eliberând negativitatea zilei lor.

3. Este mai ușor să vă recuperați după boală

Știința spune că mersul pe jos vă poate ajuta să vă recuperați mai repede de bolile anterioare. Pentru a profita la maximum de antrenament, medicii recomandă să începeți cu plimbări de 15 minute de două ori pe zi și să creșteți treptat durata.

În primele etape de dezvoltare, este important să nu exagerați și să nu mergeți ore în șir: corpul nu s-a maturizat încă și asta este. În plus, expunerea zilnică la aer proaspăt îmbunătățește sănătatea și crește rezistența organismului la diverse.

De exemplu, un studiu de la Universitatea din Virginia a constatat că reducerea la jumătate a șanselor de a face demență și boala Alzheimer este posibilă.

Mersul pe jos mai des îți va schimba viață: 4. Pierderea în greutate

Ca orice altă formă de activitate fizică regulată, ajută la pierderea în greutate. Cu toate acestea, spre deosebire de antrenamentul de forță în sală, mersul pe jos nu are restricții de vârstă și este complet sigur pentru sănătatea ta.

O plimbare ușoară nu te va ajuta să arzi grăsimi. Ar trebui să puteți finaliza o alergare de 1 km în 10-12 minute. Fiziologii vă îndeamnă să faceți cel puțin 16.000 de pași în fiecare zi pentru a pierde în greutate.

Numărarea acestora va fi mai ușoară cu o brățară de fitness sau cu aplicații specifice pentru smartphone.

5. Longevitatea se îmbunătățește

Cercetătorii de la Harvard au descoperit că mersul regulat pe jos ar putea ajuta oamenii să trăiască mai mult. Activitatea fizică reduce riscul de a muri prematur cu 20-30%. În consecință, cei cărora le plac plimbările lungi trăiesc mai mult decât cei care preferă să-și petreacă timpul liber în fața televizorului.

Acest lucru se datorează faptului că mersul pe jos scade riscul de apariție a diferitelor boli semnificative, inclusiv boli cardiovasculare, una dintre principalele cauze de mortalitate la nivel mondial.

 

Mersul pe jos mai des îți va schimba viață: 6. După un antrenament, ajută la reducerea disconfortului muscular

Chiar și pentru începători, este de așteptat durere în corp după exerciții. În plus, exercițiile fizice grele pot provoca disconfort, deoarece fibrele musculare sunt rănite, iar creșterea lor este încetinită.

O plimbare ar putea ajuta la reducerea durerii și la accelerarea regenerarii țesuturilor, deoarece normalizează fluxul sanguin și îl reduce. Chiar și o scurtă plimbare după exercițiu este suficientă pentru a ameliora durerile musculare.

7. Ameliorează postura

Ne îndreptăm spatele la întâmplare în timp ce ne mișcăm. Ca urmare, organele interne sunt aliniate corect, iar țesuturile coloanei vertebrale și articulațiilor sunt întărite. În plus, balansarea subtilă care se întâmplă la fiecare pas dă impresia unui masaj moale.

Ca rezultat, plimbările prelungite pot ajuta la ameliorarea durerilor de spate. În timpul mersului, încercați să vă mișcați umerii cât mai mult înapoi posibil și apoi în jos, întinzându-vă coloana vertebrală.

Recent Posts

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

27 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică