Metode simple şi eficiente prin care vă feriţi de cancer

Menţineţi-vă în formă dacă doriţi să vă feriţi de cancer şi hrăniţi-vă cât mai natural, aşa cum au făcut oamenii mii de ani.
1 Nu vă îngrăşaţi. Încercaţi să vă menţineţi o greutate normală a corpului. În cazul adulţilor, indicele de masă corporală, care se calculează împărţind greutatea corpului, exprimată în kilograme, cu pătratul înălţimii, trebuie să fie între 21 şi 23. Cancerul de sân, de col, de endometru şi de colon sunt tipuri de afecţiuni puse cel mai frecvent în legătură cu excesul de grăsime.
2 Fiţi activi! Dacă nu practicaţi un sport cu regularitate, încercaţi măcar să vă mişcaţi cel puţin 30 de minute pe zi. Puteţi să faceţi jogging ori să vă plimbaţi în ritm alert, cel puţin o jumătate de oră, zilnic. Pentru a deveni mai activi, este suficient pentru început să limitaţi privitul la televizor.

3 Renunţaţi la sucuri şi fast-food. Băuturile dulci şi acidulate, consumate zilnic, vă pot aduce până la cinci kilograme în plus, iar mâncarea fast-food, pe lângă faptul că vă îngraşă, vă predispune unor afecţiuni gastroenterologice şi vă măreşte colesterolul din sânge peste limite. Dintre cărnurile procesate, specialistul oncolog vă sugerează să vă feriţi în special de parizer.

4 Îmbogăţiţi dieta cu vegetale şi cereale. Mâncaţi cel puţin cinci porţii de fructe şi legume pe zi. Cerealele neprocesate sunt excelente pentru prevenţia cancerului. Cât despre cartofi şi alte alimente care conţin amidon, evitaţi-le, pe cât posibil.

5 Reduceţi consumul de carne roşie. Hrăniţi-vă cu mai puţin de 500 de grame de carne roşie pe săptămână şi foarte puţină carne procesată. Preparatele din carne sunt hrănitoare şi sănătoase atunci când sunt consumate în cantităţi mici.

6 Limitaţi consumul de băuturi alcoolice. Încercaţi să nu consumaţi mai mult de două pahare de alcool pe zi. Alcoolul stimulează dezvoltarea celulelor canceroase.

7 Evitaţi mâncarea foarte sărată. Conservele, mezelurile, fast-foodul conţin foarte multă sare, aşa că ar fi indicat să le evitaţi. Nu consumaţi mai mult de şase grame de sare pe zi. Alimentele foarte sărate pot activa afecţiuni ale stomacului ori cancerul de ficat.

8 Nu exageraţi cu suplimentele de vitamine. Acestea nu pot preveni cancerul, unele pot avea efecte adverse. Cel mai bine este să vă hrăniţi natural. „Mii de ani, populaţia lumii s-a hrănit natural. Tot ce e în plus vă poate face mai mult rău decât bine“, este de părere endocrinologul Constantin Dumitrache.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

8 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

8 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

9 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

9 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

10 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia