Sari la conținut

Micul dejun japonez care ajută la curățarea arterelor și este bogat în fier

Dieta japoneza
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dieta japoneza poate incetini boala ficatului gras

Din cuprinsul articolului

Lumea de astăzi este foarte conectată, iar unul dintre avantaje este posibilitatea de a explora și de a ne bucura de arome de pe întreaga planetă. Și, multe dintre aceste arome și alimente provin din Japonia, de exemplu, ceea ce este deja un clasic: sushi japonez. De la tradiționalele nigiri la fuziuni creative cu ingrediente locale, sushi și-a găsit un loc special pe masa românilor.

Dar nu este singura descoperire culinară. Există un aliment gelatinos consumat pe scară largă în țara asiatică, care nu atrage prin aspectul său, dar ajută la îngrijirea inimii. Nici mirosul său, care amintește de amoniac, dar asta pentru că este vorba de soia fermentată, mai exact despre natto.

Originar din Japonia, natto este un fel de mâncare care stârnește curiozitatea și încântă papilele curajoase. Vedete este soia fermentată, care, în urma unui proces în care sunt implicate bacterii specifice, capătă o textură unică și o aromă distinctă. Profilul său gustativ este descris ca fiind pământiu, cu gust de nucă, și este adesea însoțit de condimente precum sosul de soia, muștarul și arpagic.

mic dejun japonez
sursa foto unsplash

Proprietăți și beneficii ale natto

Japonezii mănâncă mult natto, unii în fiecare dimineață, și îl combină cu alte alimente, cum ar fi orezul și ouăle. Nu este surprinzător, deoarece este bogat în fier, grăsimi nesaturate și fibre, care sunt legate de un risc mai mic de boli precum diabetul de tip 2. Este bogat în vitaminele K, B6 și E. Prima este asociată cu prevenirea osteoporozei, iar ultimele două sunt legate de o îmbătrânire celulară mai lentă. În plus, include 18 tipuri de aminoacizi, precum magneziu și calciu.

Acum, că a ajuns în Spania, poate fi un mic dejun foarte ușor de preparat, iar studiile japoneze arată că natto reduce cu 10% riscul de a muri în urma unui atac de cord sau a unui accident cardiovascular, conchide sursa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel