Mierea cu scorțișoară, combinația care distruge peste 20 de boli. Cum se administrează și ce să știi când faci o astfel de cură

Mierea cu scorțișoară este un veritabil cocteil tămăduitor. Iată cum îl poți folosi pentru a-ți păstra sănătatea, pentru a slăbi și pentru a scăpa de anumite boli care îți slăbesc organismul.

Încă din timpuri străvechi, mierea a fost folosită ca un adevărat medicament. Proprietățile ei sunt de-a dreptul uimitoare.

Combinația de miere și scorțișoară a fost folosită de secole atât în medicina tradițională chineză cât și în cea indiană ayurvedică.

Unite au proprietăți vindecătoare unice și sunt un bun remediu natural pentru numeroase boli.

Mierea este un cumul de glucoză, fructoza, peste 11 tipuri de vitamine, 30 tipuri de minerale si oligoelemente, 19 tipuri de aminoacizi si enzime.

Dintre vitaminele cele mai importante, amintim cele din grupul B cum ar fi B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, H, P. Mineralele si oligoelementele din compozitia sa sunt: calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, zinc.

Scortișoara era cunoscută în Mesopotamia ca o plantă cu proprietăți curative, iar in zilele noastre acest condiment important se bucură de o utilizare largă în medicina populară. Conține calciu, crom, cupru, iod, mangan, fosfor, potasiu, zinc, vitamina A, B1, B2 si C, esențiale pentru menținerea sănătății.

Prima întrebuințare a mierii cu scorțișoară este de eliminare a surplusului ponderal. La două lingurițe de miere se adaugă o linguriță de scorțișoară și se amestecă. Jumătate din amestec se ia dimineața pe stomacul gol (ideal alături de apă caldă cu lămâie) și jumătate seara, la culcare.

Beneficiile sale nu mai contenesc: Scade nivelul colesterolului, previne apariția infarctului miocardic, ameliorează dispneea, fortifică mușchiul cardiac, scade ritmul cardiac, reglează tensiunea arterială, redă elasticitatea vaselor sangvine. Datorită acestor proprietăți benefice, se recomandă și în boli cardiovasculare.

Pentru că mierea cu scorțișoară crește vitalitatea organismului, este ideală în cazuri de oboseală cronică. Cei în vârstă vor remarca o îmbunătățire a memoriei, dacă vor consuma miere cu scorțișoară. În plus, e posibil să li se îmbunătățească și mobilitatea, combinația miraculoasă ameliorând flexibilitatea și mobilitatea.

Consumul de miere cu scorțișoară întărește sistemul imunitar. Știm deja că o imunitate bună ne ferește de multe boli. În cazuri de răceli sau gripă, se administrează de 3 ori pe zi.

E bună și în cazuri de infecții, dureri de dinți sau probleme stomacale.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

3 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

4 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

4 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

5 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

5 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia