Categories: Ştiri sănătate

Mihaela Bilic: „Acest aliment are efect antiviral pe toate virusurile grele”. Ce să consumi zilnic pentru a reduce riscul infecțiilor?

Mihaela Bilic, renumitul medic nutriționist, dezvăluie beneficiile miraculoase ale lactoferinei. Aceasta este o substanță cu un efect antiviral puternic împotriva virusurilor grele, fiind folosită inclusiv în tratamentul pacienților bolnavi de Covid-19. Ce aliment trebuie să consumi pentru a obține aportul necesar de lactoferină?

Lactoferina este o glico-proteină necesară pentru imunitate. Recent, aceasta a intrat în atenția medicilor pentru beneficiile sale împotriva virusurilor, având un efect antiviral puternic. Aceasta este utilă împotriva virusurilor care provoacă HIV, hepatita C și Covid-19. Mihaela Bilic afirmă rolul important al lactoferinei pentru imunitate în exclusivitate pentru Digi24 și dezvăluie alimentul cu un conținut ridicat al acestei substanțe.

„Ea există în lapte și în secrețiile oricărui animal, în lichidele secretate de organism. De ce este prezentă? Pentru că are capacitatea incredibilă – ca un fel de agent de pază la toate aceste orificii de intrare a agenților patogeni în organism. Ea blochează multiplicarea virusurilor, bacteriilor, paraziților, agenților microbieni. Lactoferina vine și ne asigură această protecție. Toate studiile au arătat că la pacienții care suferă de boli grave – de la HIV, hepatita C, inclusiv cei cu ulcer și gastrită, afecțiuni tumorale -, peste tot nivelul lactoferinei e scăzut” a susținut medicul nutriționist, conform Digi24.

Este lactoferina eficientă împotriva virusului SARS-CoV-2?

„Deși lactoferina a fost descoperită în anii 60, a apărut în prim-plan pentru că s-au făcut studii care arată că ajută pacienții infectați cu noul coronavirus. Și s-au făcut studii pe ambele tulpini, știindu-se de acest efect antiviral al ei. Are efect antiviral pe toate virusurile grele. Pe HIV, hepatita C, herpes”, a afirmat Mihaela Bilic.

Ce ar trebui să consumăm pentru a obține aportul necesar de lactoferină?

„Dragi români, avem lapte pe toate drumurile. Consumați lapte! Lactoferina e distrusă doar prin tratementul UHT, altfel, în fiecare litru de lapte există 150 de miligrame de lactoferină. UHT este acea cutie de lapte care stă pe raft fără să aibă nevoie de frigider. Lactoferina se află în tot ce înseamnă produse fermentate din lapte e bun – iaurt, lapte bătut, smântâna, brânzeturi din lapte crud”, a dezvăluit medicul nutriționist, potrivit Digi24.

 

Recent Posts

Alertă ANM: România, lovită de un nou ciclon. Sfârșit de lună cu ploi zilnice. Când se încălzește vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…

33 de minute ago

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

o oră ago

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

2 ore ago

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

2 ore ago

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

12 ore ago

Citeste si: