luni, iunie 21, 2021

Mihaela Bilic, renumitul medic nutriționist, dezvăluie beneficiile miraculoase ale lactoferinei. Aceasta este o substanță cu un efect antiviral puternic împotriva virusurilor grele, fiind folosită inclusiv

în tratamentul pacienților bolnavi de Covid-19. Ce aliment trebuie să consumi pentru a obține aportul necesar de lactoferină?

Lactoferina este o glico-proteină necesară pentru imunitate. Recent, aceasta a intrat în atenția medicilor pentru beneficiile sale împotriva virusurilor, având un efect antiviral puternic. Aceasta este utilă împotriva virusurilor care provoacă HIV, hepatita C și Covid-19. Mihaela Bilic afirmă rolul important al lactoferinei pentru imunitate în exclusivitate pentru Digi24 și dezvăluie alimentul cu un conținut ridicat al acestei substanțe.

„Ea există în lapte și în

secrețiile oricărui animal, în lichidele secretate de organism. De ce este prezentă? Pentru că are capacitatea incredibilă – ca un fel de agent de pază la toate aceste orificii de intrare a agenților patogeni în organism. Ea blochează multiplicarea virusurilor, bacteriilor, paraziților, agenților microbieni. Lactoferina vine și ne asigură această protecție. Toate studiile au arătat că la pacienții care suferă de boli grave – de la HIV, hepatita C, inclusiv cei cu ulcer și gastrită, afecțiuni tumorale -, peste tot nivelul lactoferinei e scăzut” a susținut medicul nutriționist, conform Digi24.

Este lactoferina eficientă împotriva virusului SARS-CoV-2?

„Deși lactoferina a fost descoperită în anii 60, a apărut în prim-plan pentru că s-au făcut studii care arată că ajută pacienții infectați cu noul coronavirus. Și s-au făcut studii pe ambele tulpini, știindu-se de acest efect antiviral al ei. Are efect antiviral pe toate virusurile grele. Pe HIV, hepatita C, herpes”, a afirmat Mihaela Bilic.

Ce ar trebui să consumăm pentru a obține aportul necesar de lactoferină?

„Dragi români, avem lapte pe toate drumurile. Consumați lapte! Lactoferina e distrusă doar prin tratementul UHT,

altfel, în fiecare litru de lapte există 150 de miligrame de lactoferină. UHT este acea cutie de lapte care stă pe raft fără să aibă nevoie de frigider. Lactoferina se află în tot ce înseamnă produse fermentate din lapte e bun – iaurt, lapte bătut, smântâna, brânzeturi din lapte crud”, a dezvăluit medicul nutriționist, potrivit Digi24.

 

Ultimele stiri

Parteneri