
Mihaela Bilic: „Acest aliment are efect antiviral pe toate virusurile grele”. Ce să consumi zilnic pentru a reduce riscul infecțiilor?

Lactoferina este o glico-proteină necesară pentru imunitate. Recent, aceasta a intrat în atenția medicilor pentru beneficiile sale împotriva virusurilor, având un efect antiviral puternic. Aceasta este utilă împotriva virusurilor care provoacă HIV, hepatita C și Covid-19. Mihaela Bilic afirmă rolul important al lactoferinei pentru imunitate în exclusivitate pentru Digi24 și dezvăluie alimentul cu un conținut ridicat al acestei substanțe.
Te-ar mai interesa: Fostă Miss România, mutilată de un medic detist fa...
„Ea există în lapte și în secrețiile oricărui animal, în lichidele secretate de organism. De ce este prezentă? Pentru că are capacitatea incredibilă – ca un fel de agent de pază la toate aceste orificii de intrare a agenților patogeni în organism. Ea blochează multiplicarea virusurilor, bacteriilor, paraziților, agenților microbieni. Lactoferina vine și ne asigură această protecție. Toate studiile au arătat că la pacienții care suferă de boli grave – de la HIV, hepatita C, inclusiv cei cu ulcer și gastrită, afecțiuni tumorale -, peste tot nivelul lactoferinei e scăzut” a susținut medicul nutriționist, conform Digi24.
Te-ar mai interesa: Cum îți poți da seama că cineva ți-a făcut farmece...
„Deși lactoferina a fost descoperită în anii 60, a apărut în prim-plan pentru că s-au făcut studii care arată că ajută pacienții infectați cu noul coronavirus. Și s-au făcut studii pe ambele tulpini, știindu-se de acest efect antiviral al ei. Are efect antiviral pe toate virusurile grele. Pe HIV, hepatita C, herpes”, a afirmat Mihaela Bilic.
„Dragi români, avem lapte pe toate drumurile. Consumați lapte! Lactoferina e distrusă doar prin tratementul UHT, altfel, în fiecare litru de lapte există 150 de miligrame de lactoferină. UHT este acea cutie de lapte care stă pe raft fără să aibă nevoie de frigider. Lactoferina se află în tot ce înseamnă produse fermentate din lapte e bun – iaurt, lapte bătut, smântâna, brânzeturi din lapte crud”, a dezvăluit medicul nutriționist, potrivit Digi24.
Te-ar mai interesa: O legumă banală, dar consumată des de români, dezi...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.