joi, martie 30, 2023

Cu prilejul sărbătorilor de Crăciun și Revelion care vor duce la o creștere a numărului de infectări, cei de la Institutul Johns Hopkins a realizat o listă cu simptomele timpurii ale coronavirusului pentru a le putea identifica și trata din timp.

Având în vedere acest lucru, acum este un moment bun pentru a revedea unele dintre simptomele cele mai frecvent asociate cu o infecție cu coronavirus.

Te-ar mai interesa: Metoda revoluționară prin care infarctul poate fi ...

O înțelegere clară a modului în care se manifestă coronavirusul este esențială, dat fiind faptul că multe simptome COVID-19 pot reflecta ceea ce s-ar experimenta de obicei cu gripa.

Lista completă a simptomelor coronavirusului are unsprezece etape.

Acestea fiind spuse, există un set de simptome care tind să apară mai devreme decât majoritatea.

Așa cum este detaliat de Johns Hopkins, simptomele timpurii ale coronavirusului la care trebuie să me așteptăm includ oboseală, dureri de cap, dureri în gât, febră și pierderea bruscă a gustului și a mirosului. Totuși, este important să ne amintim că nu toate aceste simptome tind să apară în același timp sau deloc. De exemplu, este posibil ca cineva cu coronavirus să aibă tuse, febră slabă și alte simptome.

Te-ar mai interesa: Asistentă medicală, legată de masa de operație și ...

În unele cazuri, cercetătorii au observat că febra și oboseala tind să se manifeste înaintea celorlalte simptome.

Cu toate acestea, simptomele pot varia foarte mult de la o persoană la alta, motiv pentru care este important să vă testați sau să consultați un medic dacă bănuiți că ați putea avea coronavirusul.

Acest lucru este deosebit de important, deoarece simptomele care par ușoare la început pot deveni rapid severe în decurs de numai câteva zile.

Te-ar mai interesa: ACUZAȚII DURE.Tudor Ciuhodaru este foarte tranșant...

Simptomele COVID conform Institutului Johns Hopkins:

 • Febra sau frisoane
 • Tuse
 • Respirație scurtă sau dificultăți de respirație
 • Oboseală
 • Dureri musculare sau corporale
 • Durere de cap
 • Nouă pierdere a gustului sau a mirosului
 • Durere de gât
 • Congestie sau curgerea nasului
 • Greață sau vărsături
 • Diaree

În ciuda similitudinii sale cu gripa, COVID-19 este un virus deosebit de urât care poate face ravagii în organismul unei persoane, săptămâni și chiar luni după un diagnostic inițial.

Din păcate, mulți oameni care se îmbolnăvesc tind să resimtă simptomele care pur și simplu nu dispar cu timpul. În timp ce unii pacienți se luptă cu oboseala și cu o incapacitate persistentă de simți gustul și mirosul, coronavirusul poate afecta, de asemenea, abilitățile cognitive ale unei persoane.

Te-ar mai interesa: Specialiștii antenționează că aproape jumătate din...

Un studiu care a analizat 84.000 de persoane a constatat că persoanele care au avut COVID-19 „au rezultate mai slabe la testele cognitive în mai multe domenii decât s-ar fi așteptat, având în vedere vârsta și profilurile demografice”.

Unele dintre deficiențele cognitive observate la supraviețuitorii coronavirusului includ pierderea memoriei, probleme de concentrare pentru perioade susținute de timp și chiar ușoare modificări ale personalității.

Te-ar mai interesa: Fructul ideal pentru un somn liniştitor. Ce să con...

În cazurile mai severe în care un pacient cu coronavirus necesită spitalizare, studiul a constatat că impactul cognitiv ulterior este echivalent cu o scădere de 8,5 puncte a IQ-ului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private