Categories: Stil de viaţă

Mihaela Bilic: Aceasta este una dintre cele mai valoroase crucifere, prietenă cu tubul digestiv, calmează și înlătură aciditatea

Mihaela Bilic, celebrul nutriționist, a prezentat pe pagina domniei sale de Instagram, o legumă extrem de valoroasă, dar cumva uitată. Tratată ca o Cenușăreasă a cruciferelor este totuși extrem de valoroasă.

Iată câte motive avem să consumăm gulie, potrivit nutriționistei Mihaela Bilic.

”Gulia. Nu era toamnă în care tata, atunci când punea varza la murat, să nu dea să mâncăm cotor de varză cu sare. Era crocant, dulce și bun și “ne băteam” să prindem o bucățică din așa delicatesă. Ei bine, gulia are exact același gust. Și e normal să fie așa, pentru că face parte din familia crucifere, exact ca varza.

De ce vreau să vă amintesc de gulie? Pentru că de multe ori uităm de existența ei și e păcat, pentru că este atât de prietenoasă cu tubul digestiv, calmează și înlătura aciditatea.

Cu toții știm că varza este recomandată în ulcer și gastrită, iar gulia are același efect benefic. Chiar dacă este mai puțin hrănitoare decât “surorile” ei, varza și broccoli, în gulie avem vitamina C din belșug.

100g gulie conțin 30 mg vitamina C, adică cât într-o jumătate de portocală. Și mai conține și 220 mg potasiu, adică cât într-o banană, totul cu numai 20 cal/100g și fibre din belșug.

E adevărat, ca toți cruciferii, gulia balonează (are compuși cu sulf), dar mai are și bio-flavonoide care neutralizează efectul estrogenilor și scad riscul de cancer de sân!

Cât despre slăbit, nu mai vorbim! Gulia crește senzația de sațietate și ajută la eliminarea retenției de lichide din organism.

Așa că dacă tot a început postul Crăciunului, ronțăiți gulie precum iepurașii și veți avea numai de câștigat. Iar sfatul meu este să o consumați ca atare, proaspătă sau în salată, simplă sau cu un sos de iaurt, în felul ăsta vă veți bucura de prospețimea naturii chiar și într-o zi de toamnă”, conchide nutriționistul Mihaela Bilic pe Instagram.

Recent Posts

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Cea mai norocoasă zi din an vine cu bogăție și noroc

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Conform astrologiei, sâmbătă, 18 mai 2024, ar putea fi cea…

25 de minute ago

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

12 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

12 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

13 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

13 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

14 ore ago

Citeste si: