Mihaela Bilic, nutriționist: Vă puteți satisface pofta de MICI fără să vă puneți în pericol silueta

Mihaela Bilic, nutriționist, a explicat cum trebuie preparați micii, în cazul în care nu vreți să vă puneți în pericol silueta.

“Exista multe retete de mici, se pot face din carne de porc, vita sau oaie in diferite proportii, la care se adauga grasime.

Ei bine, cantitatea de grasime face diferenta intre un mic de calitate si unul de duzina, continutul de grasime putand varia de la 10 la 20%.

Carnea e prietena siluetei, deci alegeti mici cu cat mai multa carne. Secretul sta in culoare, cu cat sunt mai deschisi la culoare si au mai multe puncte albe cand sunt cruzi, cu atat sunt mai grasi. “, explica nutritionista.

Cum poți prepara micii în cazul în care nu ai un grătar la îndemână. Această variantă este extrem de sănătoasă!

Varianta practica si extrem de sanatoasa de a prepara micii

“Exista si o varianta practica si extrem de sanatoasa de a prepara micii: puteti sa-i puneti pe gratarul din cuptor, cu o tava sub ei in care sa curga grasimea.

Nu numai ca scapati de fum si miros, dar vor fi si dietetici pentru ca tot ce e gras se topeste si se scurge in tava. Vor ramane mai mici, dar si mai sanatosi!”

“Micii contin in medie 200-250cal/100g si cantaresc, in functie de dimensiune, 50-80g/bucata. Putem spune ca un mic mic are 100cal.”

medic

Mihaela Bilic spune că este recmandat să considerăm micii ca pe o bucată de carne împănată, 2-3 mititei fiind echivalentul a o friptură.

“Din punct de vedere nutritiv trebuie sa consideram micii ca pe o bucata de carne impanata, deci putem sa-i consumam ocazional, 2-3 mititei se considera o friptura.

Iar ca si garnitura langa mici avem de obicei paine si mustar. Socotiti 60cal/felia de paine si 30cal mustarul si veti vedea ca va puteti satisface pofta de mici fara sa va puneti in pericol silueta.

Singurul element care lipseste ca sa putem avea o farfurie ideala sunt salata/legumele, dar nu mancam mititei in fiecare zi deci nu e asa grav. “

Cand sa-i mancam?

“Micii sunt mai degraba o gustare pofticioasa pe care o mancam la iarba verde, la o terasa pe marginea drumului sau cu ocazia vreunui targ/sarbatoare traditionala.

A pune o bucata de carne la gratar (fie ea si tocata) si a o manca cu paine este cea mai practica si mai banala varianta de sandvis.

De ce americanii sa fie celebrii pentru hamburger si hot dog iar noi sa nu ne mandrim cu micii nostri? Mai ales ca micii sunt mai dietetici si mai gustosi! Doar sa nu facem din fiecare zi o sarbatoare cu mici si bere :)”, a spus Mihaela Bilic, potrivit FoodStory.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

7 minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

38 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică