Categories: Stil de viaţă

Mihaela Bilic: Singura metodă care nu-ți compromite asimilarea vitaminei C. Atenție, mulți fac această greșeală

Mihaela Bilic, medicul nutriționist cel mai apropiat de cititorii săi, a mai semnalat un potențial pericol din alimentația noastră.

Iată cum ne putem compromite asimilarea vitaminei C, printr-un gest pe care mulți îl fac! Ei bine, ce spune medicul Mihaela Bilic despre vitamina C, vitamina vedetă a sezonului rece.

”Cum să beneficiem de toate avantajele vitaminei C? Ferind-o de căldură! Am avut zilele astea privilegiul să stau de vorbă cu un farmacist de excepție.

Și am profitat, punând întrebări despre o mulțime de substanțe și nutrienți, cu dorința de a găsi noutăți și remedii eficiente pentru sănătate. In cursul după-amiezii, cu ocazia ceaiului de la ora 5, am primit o avertizare neașteptată legată de banala felie de lămâie pe care vroiam să o pun în ceașcă. “Atenție, mi-a spus domnul farmacist, la peste 60 grade acidul ascorbic se transformă în ascorbați și își pierde efectul benefic antioxidant.”

Fir-ar să fie, mi-am zis în gândul meu, păi 60 grade înseamnă doar încălzit, nici măcar fiert! Păi asta înseamnă “ADIO” vitamina C din toate fructele și legumele gătite. Va trebui să învățăm să le consumăm crude, să le ronțăim precum iepurașii. Și abia acum, când mi s-a confirmat cât e de sensibilă, văd necesitatea suplimentelelor cu vitamina C, de măcar 0,5g/zi, mai ales în perioadele în care avem nevoie de o imunitate crescută.

Iar veștile proaste nu se opresc aici. “Aceeași greșeală se face și cu mierea”, a continuat domnul farmacist, “încălzirea nu numai că distruge substanțele active, dar poate genera inclusiv compuși toxici.”

Așa că ne place sau nu, trebuie să ținem seama de farmacologie dacă vrem să avem beneficii din nutriție. Și da, se confirmă faptul că nu toate produsele din alimentația noastră trebuie gătite/ preparate termic.

Concluzia e clară și fără drept de apel: Natura ne-a făcut omnivori ca să putem mânca din toate, și animale și vegetale și crude și gătite. Asta înseamnă să mănânci sănătos!”, conchide nutriționista pe pagina personală de Facebook.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

8 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

8 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

9 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

9 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

10 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

10 ore ago

Citeste si: