Categories: Stil de viaţă

Mihaela Bilic: „Stomacul trebuie ținut gol. În momentul în care ciugulim ceva, răul e făcut”

Din cuprinsul articolului

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat de nu este indicat să consumăm nimic timp de 3-4 ore, mai exact între mese.

Nutriționistul spune că în momentul în care cedăm tentației și ciugulim, tot răul este făcut.

Ține cont de spusele nutriționistul, căci stomacul tău îți va mulțumi și în acest fel poți să și scapi de câteva kilograme.

”Stomacul e o cavitate virtuala…deci nu trebuie umplut!? Cunoasteti cu siguranta expresia „trebuie sa bag ceva in stomac, sa nu fie gol”. Ei bine, paradoxul este ca el nu poate fi gol…daca nu bagi nimic in el!

Explicatie: stomacul este un organ muscular care, in conditii normale, intre mese, are peretii lipiti. Deci stomacul nu exista ca si incinta/cavitate decat atunci cand noi incepem sa mancam.

Odata umplut cu alimente (nu conteaza daca sunt multe sau putine) el incepe treaba, le amesteca cu sucuri digestive si le elimina treptat in intestinul subtire.

In momentul in care s-a golit, stomacul si-a indeplinit rolul, peretii lui se lipesc la loc si intra in stare de repaus pana la urmatoarea masa.

Stomacul nu trebuie umplut, ci tinut gol

Amuzant sau nu, de fapt stomacul nu trebuie umplut, ci tinut gol. Pentru ca in momentul in care ciugulim ceva, rontaim un lucru cat de mic gata, raul e facut: pornim o intreaga masinarie, trezim un „animal” adormit care da, va cere sa fie umplut/hranit.

Obiectivul unei alimentatii sanatoase este sa reusim sa nu mancam nimic intre mese, sa existe o pauza completa de 3-4 ore in digestie/secretie de sucuri gastrice. Si mai trebuie tinut cont de un element: stomacul este un muschi, deci se „antreneaza” ca orice muschi.

Cu cat mancam mai mult la o masa, cu atat vom avea nevoie de un volum mai mare de alimente ca sa ne saturam. Sau invers, disciplinati-va sa mancati mai putin si stomacul se va umple mai repede. Concluzia: stomacul se „educa” si nu, nu trebuie umplut!”, povesteste Mihaela Bilic pe Facebook.

Recent Posts

Mare atenție, șoferi! Pedeapsă cu închisoarea dacă faceți această greșeală

Mare atenție, șoferi!  Proiect de lege înăsprit pentru șoferi. Pedepse mai mari pentru cetățenii prinși băuți…

8 minute ago

Amețeli și dureri de cap. Află ce se întâmplă atunci când îți pierzi echilibrul

Amețelile și durerile de cap pot fi simptome ale unor probleme de sănătate care afectează…

38 de minute ago

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

o oră ago

Sfârșitul lumii este aproape: O clarvăzătoare a dezvăluit data exactă a Apocalipsei și detalii terifiante despre ” Antihrist”

Mhoni Vidente a generat agitație pe rețelele de socializare cu ultima sa predicție despre sfârșitul…

2 ore ago

Oamenii de știință: acest obicei din copilărie crește riscul de demență

Un obicei din copilărie este asociat cu un risc crescut de a dezvolta demență mai…

2 ore ago

Citeste si: