Sari la conținut

Mineralul fără de care sistemul imunitar nu poate funcționa. Medicii NU îl recomandă. Află de ce

zincul în formarea imunității
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
ce importanta are zincul in organism

În emisiunea Doctor De Bine, medicii vorbesc despre un mineral esențial pentru organism. Află de ce nu sunt recomandate suplimentele și cu ce poate fi înlocuit.

Vitamina C se distruge în 24 de ore sub acțiunea luminii. O putem păstra tot anul dacă punem peste legume, sare și apă rece.

Prof. univ. dr. Viorica Lazăr, Facultatea de Biologie: „Vitamina C se păstrează foarte bine prin legume conservate în sare. Acidul lactic produs de microorganismele fermentative, probiotice, adică de microorganismele fermentative cu efect probiotic, acidul lactic are efect antibacterian, microbian, efect foarte bun de apărare anti-infecțioasă”, potrivit Pro TV.

1,5 grame din greutatea noastră corporală înseamnă zincul pe care îl conținem. Este un mineral fără de care sistemul imunitar nu poate funcționeze. Zincul se ia doar din diversitate alimentară.

Prof. univ. dr. Ștefan Voicu, Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii, spune de ce nu trebuie să luăm suplimente de Zinc.

Importanța zincului in organism
Sursă foto: Dr. Cristina Toader

„De unde luăm zinc? Dintr-o alimentație echilibrată. Nu avem nevoie de suplimente de zinc pentru că suplimentele, cu cât sunt mai multe pe care le introducem în organism, duc la ceea ce se cheamă toxicitate, zincul e un ion greu. Zincul luat suplimentar, față de o alimentație echilibrată, duce la acumulare și toxicitate, care intervine în cazul oricărui metal greu pentru că zincul e un metal greu până la urmă.”

Pentru acest microelement esențial, este suficient să vă asigurați diversitatea alimentară. Spre exemplu, carne roșie, pește și legume în toate culorile. Sunt suficiente pentru cele 1,5 grame de zinc din organism, care participă în apărarea imunitară.

De ce este important ca în hrană să existe și colagen

Organismul uman produce colagen. Dar este important ca în hrană să existe și colagen. Îl găsim în carnea roșie, în supa de oase, în piftie. Aceste alimente spun organismului să sintetizeze el însuși colagen și să îl trimită unde are nevoie. Supa de oase poate fi deshidratată, rezultând colagen natural, ușor de absorbit.

Cecilia Caragea, consultant comunicare medicală, a explicat  de ce trebuie să mâncăm fructe și legume cănd luăm suplimente de colagen.

„Când luăm suplimente cu colagen, trebuie să mâncăm multe fructe și legume, deci multă vitamina C naturală, pentru că astfel acele suplimente cu colagen se asimilează mult mai bine și acest lucru trebuie cunoscut ca să aibă sens să luăm acele suplimente alimentare, să avem un beneficiu mare din acel aport nutritiv.”

Diversitatea alimentară, de fapt, face ca alimentele să se potențeze și să poată fi folosite optim.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel