Categories: Ştiri sănătate

Ministerul Sănătății va semna un acord privind marii arși cu guvernul belgian

Ministerul Sănătății va semna un acord privind marii arși cu guvernul belgian. Belgia va continua să trateze pacienți cu arsuri grave din România. Un acord în acest sens va fi semnat în curând, anunță ministrul sănătății, Alexandru Rafila. Memorandumul este realizat între Ministerul Sănătăţii, MAI, MAE şi MApN, pe de o parte, şi Ministerul Apărării din Belgia, pe de altă parte.

”Nicio țară din lume nu poate să amenajeze atât de multe paturi pentru pacienți arși, care ar putea să deservească în caz de urgență, de catastrofă astfel de pacienți și trebuie să existe și posibilitatea rezolvării la nivel național, dar și prin parteneriate și în curând vom semna un acord în acest sens cu guvernul belgian.” a spus Alexandru Rafila.

Potrivit unui document al Ministerului Sănătății, cu date din perioada 2016-2021, aproximativ 10.000 de pacienți se prezintă anual la camerele de gardă pentru leziuni de arsură, iar circa 4.000 de cazuri necesită internare pentru supraveghere și tratament de specialitate.

În jur de 1.400 – 1.500 de pacienți reprezintă cazuri de severitate medie și mare, care necesită îngrijiri spitalicești cu o durată mai mare de două săptămâni și, ulterior, servicii de recuperare medicală specializată.

Ministerul Sănătății va semna un acord privind marii arși cu guvernul belgian pentru continuarea programului transferul bolnavilor

Amintim că în Belgia au primit îngrijiri medicale mulți dintre cei răniți în incendiul din clubul Colectiv, din octombrie 2015, din București.

Transferul de pacienți s-a desfășurat cu o frecvență relativ constantă,  din 2015, în beneficiul pacienților
români, potrivit documentelor guvernului.

Amintim că Spitalul Militar “Reine Astrid” din Belgia este cel mai mare centru pentru pacienții cu arsuri grave din Benelux (7 paturi pentru tratamente intensive și 28 de paturi pentru cazuri mai ușoare, numărându-se printre spitalele care au în dotare cele mai specializate echipamente medicale
pentru tratamentul pacienţilor cu arsuri grave).

La nivel național, a mai spus Alexandru Rafila, numărul paturilor de mari arși va crește de la 30 la 50, cu sprijin din partea Băncii Mondiale. Aflat în vizită la Timișoara, el a declarat că noul centru din acest municipiu va avea în total 12 paturi, iar investiția va fi gata în doi ani.

Recent Posts

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

5 minute ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

36 de minute ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

50 de minute ago

Un supliment extrem de popular poate ajuta la ameliorarea constipației. Cum să alegi ce tip este cel mai bun pentru tine

Supliment popular pentru un scaun bun. Deși sunt eficiente, laxativele pot avea efecte secundare incomode,…

o oră ago

Se întâmplă în România! Un pacient stă cu piciorul rupt de 10 zile, pentru că medicul chirurg și anestezistul sunt certați

Pacient neoperat din cauza unui conflict între medici. Caz incredibil într-un spital din România. Când…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra