Categories: Ştiri sănătate

Ministerul Sănătății vrea să-i facă medici de familie pe doctorii rămaşi şomeri după rezidenţiat

Ministerul Sănătăţii a solicitat universităților şi facultăților de medicină informații privind extinderea capacității de pregătire în specialitatea Medicină de Familie pentru o eventuală suplimentare a locurilor la rezidențiat.

Având în vedere cele trei runde de discuții, desfășurate cu reprezentanții celor 208 medici care au obținut un punctaj minim de promovare la sesiunea din 14 mai 2023 a concursului de rezidențiat şi care s-au situat în afara celor 628 de locuri disponibile, Ministerul Sănătății a solicitat universităților şi facultăților de medicină evaluarea posibilității suplimentării locurilor de pregătire în specialitatea Medicină de Familie.

Având în vedere deficitul de medici de familie înregistrat în anumite regiuni ale țării, precum şi faptul că un procent semnificativ dintre medicii de familie vor ieși la pensie în următorii 7 ani, Ministerul Sănătății consideră ca este posibilă acestă soluție în beneficiul tinerilor medici, în beneficiul sistemului sanitar şi implicit al pacienților.

În cursul săptămânii viitoare vor fi realizate aranjamentele administrative care să facă posibilă repartiția locurilor comunicate de universități și facultăți pentru candidaţii care au obținut cel puțin punctajul minim de promovare.

Examenul de rezidenţiat s-a terminat cu scandal la Bucureşti. Aproape 200 de viitori medici au rămas fără loc în spitale, deşi au trecut evaluarea.

Rafila vrea să angajeze 14.000 de persoane în sistemul medical de stat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat recent intenția de a angaja aproximativ 14.000 de persoane în sistemul medical de stat.

Potrivit declarațiilor sale, aproximativ 4.000 de posturi sunt solicitate în domeniul Sănătății, în timp ce aproximativ 10.000 de posturi sunt solicitate în autoritățile locale. Ministrul a menționat că intenționează să promoveze acest memorandum prin Guvern și că, odată acceptat de Guvernul României, se vor putea organiza concursuri pentru ocuparea acestor posturi.

Această inițiativă are scopul de a îmbunătăți sistemul de sănătate și de a aborda nevoile de personal în acest domeniu vital. Prin angajarea unui număr semnificativ de persoane, se poate consolida capacitatea sistemului medical de a furniza servicii de calitate și de a asigura accesul adecvat la asistență medicală pentru populație.

Recent Posts

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

29 de minute ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

58 de minute ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

o oră ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

2 ore ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

2 ore ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

3 ore ago

Citeste si: