Sari la conținut

Ministerul Sănătății vrea să-i facă medici de familie pe doctorii rămaşi şomeri după rezidenţiat

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
exodul medicilor continuă

Ministerul Sănătăţii a solicitat universităților şi facultăților de medicină informații privind extinderea capacității de pregătire în specialitatea Medicină de Familie pentru o eventuală suplimentare a locurilor la rezidențiat.

Având în vedere cele trei runde de discuții, desfășurate cu reprezentanții celor 208 medici care au obținut un punctaj minim de promovare la sesiunea din 14 mai 2023 a concursului de rezidențiat şi care s-au situat în afara celor 628 de locuri disponibile, Ministerul Sănătății a solicitat universităților şi facultăților de medicină evaluarea posibilității suplimentării locurilor de pregătire în specialitatea Medicină de Familie.

Având în vedere deficitul de medici de familie înregistrat în anumite regiuni ale țării, precum şi faptul că un procent semnificativ dintre medicii de familie vor ieși la pensie în următorii 7 ani, Ministerul Sănătății consideră ca este posibilă acestă soluție în beneficiul tinerilor medici, în beneficiul sistemului sanitar şi implicit al pacienților.

Citeste si:

În cursul săptămânii viitoare vor fi realizate aranjamentele administrative care să facă posibilă repartiția locurilor comunicate de universități și facultăți pentru candidaţii care au obținut cel puțin punctajul minim de promovare.

Examenul de rezidenţiat s-a terminat cu scandal la Bucureşti. Aproape 200 de viitori medici au rămas fără loc în spitale, deşi au trecut evaluarea.

Rafila vrea să angajeze 14.000 de persoane în sistemul medical de stat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat recent intenția de a angaja aproximativ 14.000 de persoane în sistemul medical de stat.

Potrivit declarațiilor sale, aproximativ 4.000 de posturi sunt solicitate în domeniul Sănătății, în timp ce aproximativ 10.000 de posturi sunt solicitate în autoritățile locale. Ministrul a menționat că intenționează să promoveze acest memorandum prin Guvern și că, odată acceptat de Guvernul României, se vor putea organiza concursuri pentru ocuparea acestor posturi.

Această inițiativă are scopul de a îmbunătăți sistemul de sănătate și de a aborda nevoile de personal în acest domeniu vital. Prin angajarea unui număr semnificativ de persoane, se poate consolida capacitatea sistemului medical de a furniza servicii de calitate și de a asigura accesul adecvat la asistență medicală pentru populație.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.