MIRACOLELE meloterapiei! Ce muzică să ascultăm dacă suntem bolnavi. Vlad Ciurea: „Le-am pus căști pacienților în comă”

MIRACOLELE meloterapiei! Iată ce gen de muzică să ascultăm dacă suntem bolnavi sau nu ne simțim bine. Vlad Ciurea: „Le-am pus căști pacienților în comă”. 

Luna octombrie începe nu doar cu o sărbătoare religioasă foarte importantă pentru creștinii ortodocși, Acoperământul Maicii Domnului, dar și cu o zi în care celebrăm muzica și miracolele pe care ni le oferă.

Așadar. încă din 1957, de când a fost inițiată de lordul Yehudi Menuhin, anual, pe data de 1 octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Muzicii.

Cu această ocazie, reamintim că muzica este un adevărat miracol pentru sănătatea noastră. Medicul neurochirurg Vlad Ciurea, îndeamnă oamenii să închidă tot ce este negativ și să pornească muzica, cea care ne influenţează total și face parte din fiinţa noastră.

„Închideţi tot ce influenţează negativ sistemul nervos, deschideţi muzica pe toate canalele şi veţi fi fericiţi.

Ciurea: Muzica ne influențează total

Muzica ne influenţează total. Muzica nu face parte din neuroştiinţe, adică din neurochirurgie sau neurologie. Muzica face parte din cu totul altceva, face parte din fiinţa noastră.

Datorită acestei muzici impactul pe care îl primim prin sistemul auditiv se difuzează în întreg creierul şi are loc o emulaţie, o infuziune a tuturor centrilor nervoşi.

Staţi undeva sub o cupolă de muzică, poate să fie la o filarmonică, într-un amfiteatru deosebit, într-o biserică, uitaţi-vă în sus, uitaţi-vă în jos, şi, în cadrul muzicii care se percepe, vă transformă într-o mişcare cerebrală cu totul deosebită şi începeţi să plutiţi, intraţi într-o transă.

Se produce o adevărată transă

Iar explicația este una cât se poate de simplă:  muzica deschide foarte mulţi centri nervoşi.

Centrii nervoşi, ca nişte luminiţe, încep să se conecteze între ei şi dintr-odată se produce o deschidere a unor căi pe care noi nu le avem percepute în faţa noastră şi încep să se deschidă treptat, treptat.

Rămâneţi pe muzică, muzică frumoasă, cea care vă place. S-a constatat că muzica lui Mozart deschide foarte mulţi centri nervoşi, element esenţial care s-a dovedit pe bază de RMN funcţional.

De ce Mozart şi de ce nu Beethoven sau Bach, nu ştiu să explic exact. Dar muzica lui Mozart este frumoasă, te face să pluteşti.

S-a dovedit că muzica este un element esenţial pentru copilaşul ăla care se află în burtica mamei şi aşteaptă să-l aducă barza în această frumoasă lume şi în această frumoasă ţară numită România.

Această burtică în care este – copilaşul se plimbă, se dă peste cap, se joacă, are o anumită viaţă. Noi îi spunem viaţă intrauterină. Daţi-i să asculte muzică.

Daţi-i pentru că îi dezvoltă centrii nervoşi încă din burtica mamei şi atunci când vine barza va fi un copil deştept şi frumos în această lume frumoasă care este România. La şcoală daţi muzică copiilor!”, este îndemnul neurochirurgului Alexandru Vlad Ciurea, citat de Agerpres și DC Medical.

„De aceea le pun şi căşti”, a mai dezvăluit cunoscutul medic. ”Am făcut şi anumite experimente, pe care le-am şi publicat, în care pacienţilor în comă le-am pus şi muzică, muzica ce le place lor.

Am avut pacienţi preoţi aflaţi în stare de comă din cauza diferitelor afecţiuni. Le-am pus căştile, psalmi şi cântece bisericeşti. Îi înviorează. Se vede pe faţa lor că dintr-odată se produce un fenomen de fericire.

Muzica face această ridicare a funcţiilor cerebrale”, a mai explicat medicul. Așadar, iată cât de benefică este muzica pentru sănătate și pentru a preveni afecțiuni.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra