joi, decembrie 1, 2022

MIRACOLELE meloterapiei! Iată ce gen de muzică să ascultăm dacă suntem bolnavi sau nu ne simțim bine. Vlad Ciurea: „Le-am pus căști pacienților în comă”. 

Luna octombrie începe nu doar cu o sărbătoare religioasă foarte importantă pentru creștinii ortodocși, Acoperământul Maicii Domnului, dar și cu o zi în care celebrăm muzica și miracolele pe care ni le oferă.

Așadar. încă din 1957, de când a fost inițiată de lordul Yehudi Menuhin, anual, pe data de 1 octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Muzicii.

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

Cu această ocazie, reamintim că muzica este un adevărat miracol pentru sănătatea noastră. Medicul neurochirurg Vlad Ciurea, îndeamnă oamenii să închidă tot ce este negativ și să pornească muzica, cea care ne influenţează total și face parte din fiinţa noastră.

„Închideţi tot ce influenţează negativ sistemul nervos, deschideţi muzica pe toate canalele şi veţi fi fericiţi.

Ciurea: Muzica ne influențează total

Muzica ne influenţează total. Muzica nu face parte din neuroştiinţe, adică din neurochirurgie sau neurologie. Muzica face parte din cu totul altceva, face parte din fiinţa noastră.

Datorită acestei muzici impactul pe care îl primim prin sistemul auditiv se difuzează în întreg creierul şi are loc o emulaţie, o infuziune a tuturor centrilor nervoşi.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

Staţi undeva sub o cupolă de muzică, poate să fie la o filarmonică, într-un amfiteatru deosebit, într-o biserică, uitaţi-vă în sus, uitaţi-vă în jos, şi, în cadrul muzicii care se percepe, vă transformă într-o mişcare cerebrală cu totul deosebită şi începeţi să plutiţi, intraţi într-o transă.

Se produce o adevărată transă

Iar explicația este una cât se poate de simplă:  muzica deschide foarte mulţi centri nervoşi.

Te-ar mai interesa: Poziția de somn care îți distruge sănătatea. Încea...

Centrii nervoşi, ca nişte luminiţe, încep să se conecteze între ei şi dintr-odată se produce o deschidere a unor căi pe care noi nu le avem percepute în faţa noastră şi încep să se deschidă treptat, treptat.

Rămâneţi pe muzică, muzică frumoasă, cea care vă place. S-a constatat că muzica lui Mozart deschide foarte mulţi centri nervoşi, element esenţial care s-a dovedit pe bază de RMN funcţional.

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

De ce Mozart şi de ce nu Beethoven sau Bach, nu ştiu să explic exact. Dar muzica lui Mozart este frumoasă, te face să pluteşti.

S-a dovedit că muzica este un element esenţial pentru copilaşul ăla care se află în burtica mamei şi aşteaptă să-l aducă barza în această frumoasă lume şi în această frumoasă ţară numită România.

Această burtică în care este – copilaşul se plimbă, se dă peste cap, se joacă, are o anumită viaţă. Noi îi spunem viaţă intrauterină. Daţi-i să asculte muzică.

Te-ar mai interesa: Orice viitoare mamă trebuie să știe. Ce se întâmpl...

Daţi-i pentru că îi dezvoltă centrii nervoşi încă din burtica mamei şi atunci când vine barza va fi un copil deştept şi frumos în această lume frumoasă care este România. La şcoală daţi muzică copiilor!”, este îndemnul neurochirurgului Alexandru Vlad Ciurea, citat de Agerpres și DC Medical.

„De aceea le pun şi căşti”, a mai dezvăluit cunoscutul medic. ”Am făcut şi anumite experimente, pe care le-am şi publicat, în care pacienţilor în comă le-am pus şi muzică, muzica ce le place lor.

Am avut pacienţi preoţi aflaţi în stare de comă din cauza diferitelor afecţiuni. Le-am pus căştile, psalmi şi cântece bisericeşti. Îi înviorează. Se vede pe faţa lor că dintr-odată se produce un fenomen de fericire.

Muzica face această ridicare a funcţiilor cerebrale”, a mai explicat medicul. Așadar, iată cât de benefică este muzica pentru sănătate și pentru a preveni afecțiuni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private