Categories: Ştiri sănătate

Mișcarea „No wash”: oamenii refuză să-și mai spele hainele  și părul ca să salveze planeta

Mișcarea „No wash”. Inițiată de designerul de modă Stella McCartney și popularizată de platforma de socializare TikTok, mișcarea „no wash” își propune să economisească bani și să salveze planeta. 

Cu peste 15 milioane de vizualizări pe TikTok, mișcarea „no-wash” câștigă din ce în ce mai multă popularitate.

A fost scos la lumină inițial de designerul de modă britanic Stella McCartney, care a declarat pentru The Observer că „practic în viață, regulă de bază, este că dacă nu trebuie neapărat să curățați nimic, nu îl curățați”.

Mișcarea „No wash”: oamenii refuză să-și mai spele hainele  și părul ca să salveze planeta

Această mișcare progresistă cere oamenilor să-și spele hainele și părul mai puțin sau chiar deloc și își propune să abordeze preocupările legate de încălzirea globală. Detergenții cu consum intens de carbon au un impact negativ asupra mediului și același lucru este valabil și pentru cantitățile și utilizarea apei la scăldat.

Dar asta nu este tot. Mașinile de spălat folosesc până la 17% din consumul total de apă, iar cheltuielile cresc din cauza crizei costului vieții, acest lucru are un impact negativ asupra facturilor casnice. Mai simplu spus, mișcarea „fără spălare” este, de asemenea, o modalitate bună de a economisi bani, relatează euronews.com.

Din obișnuință, un număr mare de oameni își spală hainele după fiecare purtare. Dar este necesar, se întreabă inițiatorii acestei mișcări? În principal, este o problemă de igienă și de cum ne simțim atunci când nu purtăm haine curate. Transpirația este de obicei principalul vinovat atunci când vine vorba de spălarea lucrurilot.

Dar pentru cei mai mulți oameni, rutina zilnică de lucru, să zicem la birou, este puțin probabil să cauzeze transpirație. Aceasta înseamnă că hainele pot fi purtate de câteva ori fără a mirosi urât. Și este, de asemenea, posibil să faceți modificări la hainele pe care le purtăm pentru a include țesături mai respirabile, cum ar fi bumbacul. Sau să includeți lâna, cunoscută pentru proprietățileei naturale de autocurățare și inodore.

Regula generală

Revenind la „regula de bază” a lui McCartney, un factor cheie în cât de ușor este să urmărești tendința este locul în care trăiești. Dacă locuiești într-o țară fierbinte, transpirația este greu de evitat, iar lâna nu este cu siguranță cea mai bună opțiune.

O soluție mai bună decât o politică de „fără spălare” este să apelezi la spălări la rece și limitate. În plus, se spune că spălarea rufelor mai rar este de fapt mai bună pentru durabilitatea unei haine, ajutându-le să reziste mai mult. Un alt plus pentru mediu.

Recent Posts

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

25 de minute ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

55 de minute ago

Anunț pentru consumatorii de cafea! Uite ce se întâmplă dacă bei una sau două căni de cafea pe zi

Cofeina este revigorantă și stimulantă pentru sistemul nervos central. Este unul dintre cele mai consumate…

o oră ago

Medic, despre vitaminele în exces: Consecințele duc la CANCER

Vitaminele care susțin sistemul nervos, necesare? Stres, infecții respiratorii, gripă sau  întărirea sistemului nervos. De…

2 ore ago

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

2 ore ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică