Categories: Ştiri sănătate

Misterele morții Reginei Maria. A fost ucisă de un medic nepriceput?

În noul număr al revistei „Evenimentul Istoric” este publicat un amplu articol despre motivele reale ale morții celei mai iubite regine a României, Regina Maria.

Regina Maria a României s-a născut la 29 octombrie 1875, în Kent, Anglia, sub numele de Maria Alexandra Victoria de Edinburgh. A fost cunoscută sub numele de Regina Maria, Maria a României și Maria de Edinburgh. A fost ultima regină a României și a fost soția regelui Ferdinand I.

Regele Ferdinand s-a stins din viață în 1929. Până în 1937, Maria a început să se îmbolnăvească și ea. I s-a spus că are cancer pancreatic, dar atunci s-a spus că ar fi avut de fapt era ciroză hepatică. Mariei nu-i venea să creadă acest lucru, pentru că ea nu băuse niciodată alcool.

A murit pe 18 iulie 1938, la vârsta de 62 de ani. Trei dintre copiii ei au asistat la moartea ei. A fost înmormântată la Mănăstirea Curtea de Argeș din România. A fost foarte iubită de poporul român și a făcut multe lucruri minunate pentru țară. Este ținută în memorie cu drag, chiar și astăzi, scrie TourinRomania.

A fost cea mai iubită regină a românilor, Regina Maria, ucisă de un medic neexperimentat?

Totuși, mărturiile lui Eugen Zwiedineck (n. 1886 – d. 1956), general român, secretar particular și ajutor al Reginei Maria a României, relevă amănunte necunoscute despre moartea celei mai îndrăgite regine a României.

Cu ocazia consultării arhivelor Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), Evenimentul Istoric a descoperit Autobiografia generalului Eugen Zwiedineck prezentată în ianuarie 1951 în fața organelor de securitate. Cu toate că autobiografia a fost redactată în cadrul unei anchete și există motive să credem că nu conține întregul adevăr, ies la iveală multe detalii despre călătoria, boala și sfârșitul Reginei Maria.

A fost moartea reginei Maria cauzată cu adevărat de neglijență? Vă invităm să lecturați materialul din acest număr al revistei Evenimentul Istoric. Îl puteți găsi în format tipărit la punctele de difuzare a presei și online accesând www.edituradecarte.ro.

Recent Posts

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

27 de minute ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

58 de minute ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

o oră ago

Un supliment extrem de popular poate ajuta la ameliorarea constipației. Cum să alegi ce tip este cel mai bun pentru tine

Supliment popular pentru un scaun bun. Deși sunt eficiente, laxativele pot avea efecte secundare incomode,…

o oră ago

Se întâmplă în România! Un pacient stă cu piciorul rupt de 10 zile, pentru că medicul chirurg și anestezistul sunt certați

Pacient neoperat din cauza unui conflict între medici. Caz incredibil într-un spital din România. Când…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra