Sari la conținut

Misterele morții Reginei Maria. A fost ucisă de un medic nepriceput?

În noul număr al revistei „Evenimentul Istoric” este publicat un amplu articol despre motivele reale ale morții celei mai iubite regine a României, Regina Maria.

Regina Maria a României s-a născut la 29 octombrie 1875, în Kent, Anglia, sub numele de Maria Alexandra Victoria de Edinburgh. A fost cunoscută sub numele de Regina Maria, Maria a României și Maria de Edinburgh. A fost ultima regină a României și a fost soția regelui Ferdinand I.

Regele Ferdinand s-a stins din viață în 1929. Până în 1937, Maria a început să se îmbolnăvească și ea. I s-a spus că are cancer pancreatic, dar atunci s-a spus că ar fi avut de fapt era ciroză hepatică. Mariei nu-i venea să creadă acest lucru, pentru că ea nu băuse niciodată alcool.

A murit pe 18 iulie 1938, la vârsta de 62 de ani. Trei dintre copiii ei au asistat la moartea ei. A fost înmormântată la Mănăstirea Curtea de Argeș din România. A fost foarte iubită de poporul român și a făcut multe lucruri minunate pentru țară. Este ținută în memorie cu drag, chiar și astăzi, scrie TourinRomania.

A fost cea mai iubită regină a românilor, Regina Maria, ucisă de un medic neexperimentat?

Totuși, mărturiile lui Eugen Zwiedineck (n. 1886 – d. 1956), general român, secretar particular și ajutor al Reginei Maria a României, relevă amănunte necunoscute despre moartea celei mai îndrăgite regine a României.

Cu ocazia consultării arhivelor Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), Evenimentul Istoric a descoperit Autobiografia generalului Eugen Zwiedineck prezentată în ianuarie 1951 în fața organelor de securitate. Cu toate că autobiografia a fost redactată în cadrul unei anchete și există motive să credem că nu conține întregul adevăr, ies la iveală multe detalii despre călătoria, boala și sfârșitul Reginei Maria.

A fost moartea reginei Maria cauzată cu adevărat de neglijență? Vă invităm să lecturați materialul din acest număr al revistei Evenimentul Istoric. Îl puteți găsi în format tipărit la punctele de difuzare a presei și online accesând www.edituradecarte.ro.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel