Categories: Ştiri sănătate

Molnupiravir, medicamentul minune ce promite să reducă la jumătate riscul de spitalizare și deces din cauza COVID

Molnupavir. Agenția Europeană a Medicamentului începe evaluarea în procedură accelerată a Molnupiravir, medicamentul-minune produs de gigantul farma MSD (Merck Sharp & Dohme), ce promite să reducă la jumătate riscul de spitalizare și deces din cauza COVID-19.

În cazul în care va fi aprobat, iar rezultatele din studiul clinic de până acum al companiei vor fi confirmate, Molnupiravir ar putea fi primul tratament pentru COVID-19. Până în acest moment au fost folosite medicamente ce aveau inițial altă indicație terapeutică, iar pe parcursul pandemiei s-a observat eficiența lor în tratarea COVID.

Cerere de autorizare în regim de urgență

Reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului au anunțat joi, într-o conferință de presă, că încep procedura de evaluare continuă a Molnupiravir – un instrument de accelerare a evaluării unui medicament care s-a dovedit promițător în timpul studiilor clinice, într-o situație de urgență de sănătate publică, precum actuala pandemie.

În condiții normale, toate datele necesare pentru susținerea unei cereri de autorizare pentru punere pe piață se depun la începutul procedurii de evaluare, însă, în cazul unei evaluări continue, Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman își desemnează raportorii în timp ce medicamentul este încă în proces de dezvoltare, EMA evaluând datele pe măsură ce acestea devin disponibile, scrie hotnews.ro.

Compania farmaceutică Merck anunţase, pe 11 octombrie, că a depus la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) o cerere de autorizare în regim de urgenţă a medicamentului său antiviral împotriva COVID-19 administrat pe cale orală, Molnupiravir.

Un tratament ușor de administrat

„Consecinţele cumplite ale acestei pandemii ne determină să acţionăm cu o urgenţă fără precedent, şi asta au făcut echipele noastre prin depunerea acestei solicitări (de autorizare) a Molnupiravir de către FDA”, declara la acel moment Robert Davis, directorul executiv al Merck.

Studiul clinic realizat de Merck cu privire la Molnipiravir, ale cărui rezultate au fost anunțate pe 1 octombrie, arată că medicamentul reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii diagnosticaţi cu boala COVID-19.

Acest tip de tratament cu pastile, uşor de administrat, este extrem de aşteptat şi considerat o modalitate eficientă de combatere a pandemiei.

Recent Posts

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

12 minute ago

Înlocuitor pentru un medicament antiinflamator. Poți să iei asta, fără prescripție medicală

Înlocuitor pentru Aspenter. Aspenterul este un medicament antiinflamator nesteroidian, utilizat pentru tratarea durerii și inflamației…

42 de minute ago

Și tu ai această grupă de sânge? Boala gravă pe care o poți face dacă o ai

O descoperire recentă arată că persoanele cu o anumită grupă de sânge pot avea un…

o oră ago

Encefalita autoimună limbică

Encefalita limbică. Este o formă de encefalită care afectează, în principal, lobul temporal al creierului,…

2 ore ago

Veste tristă pentru pensionari. Comisia Europeană avertizează: România se află în pericol

Datoriile publice, o problemă majoră pentru România. Pensiile românilor, la un pas de a fi…

2 ore ago

Simptomul „subtil” al cancerului intestinal care ar putea însemna că ai sângerări interne

Cancerul intestinal vă poate împiedica, de asemenea, să absorbiți în mod corespunzător substanțele nutritive din…

3 ore ago

Citeste si: