Categories: Ştiri sănătate

Municiul Slobozia va intra in carantină. Iată pentru cât timp se iau măsurile de siguranță

Carantina s-a impus în unele zone ale României, ca măsură de precauție împotriva virusului SARS-CoV-2. Iată care este următoarea zonă în care se aplică reglementările.

Conform RADOR, Municipiul Slobozia va intra în carantină, ca măsură de precauție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2. De asemenea, municipiul Baia Mare se află în aceeași situație. De ieri, locuitorii sunt nevoiți să se izoleze timp de 14 zile. Decizia a fost luată ca urmare a numărului mare de infectări din zonă, fiind afectate, în special, persoanele active.

Municipiul Slobozia va intra în carantină timp de 14 zile, de la miezul nopții. Filtrele rutiere se vor situa la intrările și ieșirile din județ, asigurându-se că regulile impuse vor fi respectate. Măsura de precauție a survenit în urma creșterilor rapide de infectări, de la 2,5 la 7,5 cazuri la mia de locuitori în doar două săptămâni. Jumătate dintre ialomițenii infectați locuiesc în Slobozia și sunt persoane active, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani. Mai mult de atât, s-au raportat 15 cazuri de infectări la copii cu vârste între 0-9 ani, toți locuind în Slobozia.

Având în vedere că infectările au crescut brusc, iar singurul spital are foarte puține locuri disponibile la terapie intensivă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a cerut măsura de carantinare.

Astfel, de la miezul nopții, vor intra în vigoare limitele specifice. Activitatea în aer liber va fi restricționată, însă vor fi permise activitățile economice. Piețele în aer liber și frizeriile vor funcționa în continuare, însă cu respectarea măsurilor de siguranță. De asemenea, deplasarea se va realiza cu o declarație pe proprie răspundere, iar aprovizionarea va fi asigurată numai de magazinele din proximitate.

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

2 ore ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

2 ore ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

3 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

3 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

4 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar