marți, martie 2, 2021

Carantina s-a impus în unele zone ale României, ca măsură de precauție împotriva virusului SARS-CoV-2. Iată care este următoarea zonă în care se aplică reglementările.

Conform RADOR, Municipiul Slobozia va intra în carantină, ca măsură de precauție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2. De asemenea, municipiul Baia Mare se află în aceeași situație. De ieri, locuitorii sunt nevoiți să se izoleze timp de 14 zile. Decizia a fost luată ca urmare a numărului mare de infectări din zonă, fiind afectate, în special, persoanele active.

Municipiul Slobozia va intra în carantină timp de 14 zile, de la miezul nopții. Filtrele rutiere se vor situa la intrările și ieșirile din județ, asigurându-se că regulile impuse vor fi respectate. Măsura de precauție a survenit în urma creșterilor rapide de infectări, de la 2,5 la 7,5 cazuri la mia de locuitori în doar două săptămâni. Jumătate dintre ialomițenii infectați locuiesc în Slobozia și sunt persoane active, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani. Mai mult de atât, s-au raportat 15 cazuri de infectări la copii cu vârste între 0-9 ani, toți locuind în Slobozia.

Având în vedere că infectările au crescut brusc, iar singurul spital are foarte puține locuri disponibile la terapie intensivă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a cerut măsura de carantinare.

Astfel, de la miezul nopții, vor intra în vigoare limitele specifice. Activitatea în aer liber va fi restricționată, însă vor fi permise activitățile economice. Piețele în aer liber și frizeriile vor funcționa în continuare, însă cu respectarea măsurilor de siguranță. De asemenea, deplasarea se va realiza cu o declarație pe proprie răspundere, iar aprovizionarea va fi asigurată numai de magazinele din proximitate.

Ultimele stiri

Parteneri