Categories: Ştiri sănătate

Ne așteaptă un nou focar covid la sfârșitul verii? Experții în sănătate din întreaga lume au dat verdictul!

Ne așteaptă un nou focar covid la sfârșitul verii? Pe cum alte povești care atrag atenția publicului, este ușor să uiți că COVID-19 este încă o amenințare pentru întreaga lume.

În timp ce numărul cazurilor a scăzut în ultimele luni, acestea vor crește din nou în mare parte din cauza a două subvariante ale Omicron cunoscute sub numele de BA.4 și BA.5. Express.co.uk a vorbit cu profesorul imunolog Denis Kinane despre amenințarea pe care o reprezintă.

COVID-19 nu s-a încheiat, pandemia nu s-a încheiat, amenințarea virusului nu s-a încheiat. În ciuda scăderii numărului de cazuri, amenințarea Covid este latentă, un vulcan viral care așteaptă să erupă.

Dovada acestui lucru a fost văzută cu îngrijorare crescândă pentru două subvariante ale Omicron, BA.4 și BA.5. Drept urmare, unii se întreabă acum dacă vara este amenințată de un nou focar.

Profesorul Denis Kinane a descirs ambele variante și a povestit despre probabilitatea unei eventuale perturbări din partea covid.

Profesorul Kinnane a spus: „BA.4 și BA.5 au fost identificate pentru prima dată în Africa de Sud la începutul anului 2022 și de atunci au devenit tulpina dominantă în țară.

În timp ce cele două tulpini noi reproduc mai multe mutații ale variantei originale Omicron, ele par să fie mai frecvente cu tipul BA.2. Recent, Portugalia și Germania înregistrează, de asemenea, o creștere a infecțiilor și este probabil ca acestea să fie determinate de aceste noi tulpini.”

În timp ce BA.2 rămâne varianta dominantă în Marea Britanie, îngrijorarea este BA.4 și BA.5 ar putea depăși în curând BA.2.

Profesorul Kinane a spus despre datele recente: „Variantele Omicron BA.4 și BA.5 par să se transmită rapid și este foarte probabil ca aceste două tulpini să devină dominante în Marea Britanie în timpul verii.

Un nou val de Covid pare din ce în ce mai probabil pentru Marea Britanie. În timp ce tulpinile BA.4 și BA.5 s-a dovedit că depășesc imunitatea dezvoltată pentru alte tulpini de virus, aceasta nu înseamnă neapărat că acest lucru ar duce la mai multe decese.”

În plus, în timp ce creșterea BA.4 și BA.5 sunt îngrijorătoare, acest lucru nu înseamnă că acestea sunt o amenințare atât de mare pe cât ar fi putut fi în mare parte din cauza vaccinărilor și a imunității generale.

Cu toate acestea, Kinane a adăugat că protecția „nu este garantată, deoarece imunitatea scade în mod natural și noile variante ar putea deranja lucrurile”.

În acest context, experții în sănătate nu exclud posibilitatea unor noi restricții în vederea gestionării pandemiei. Tot acești îndeamnă cetățenii să se conformeze și să își facă dozele de rapel pentru a ține pandemia sub control.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 minute ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

40 de minute ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

o oră ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

2 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

2 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra