duminică, decembrie 4, 2022

Secțiile de primiri urgențe ale spitalelor din întreaga țară funcționează la capacitate maximă, iar numărul pacienților este în continuă creștere. Pacienții se prezintă cu probleme ce țin de viroze respiratorii.

Potrivit cadrelor medicale de la serviciul primiri urgențe, virusul gripal manifestă o formă agresivă, principalele victime fiind, din păcate, copiii.

”Este întoarcerea la normalitate. Infecțiile cu SARS-CoV-2 sunt în scădere și probabil că vom ajunge la cazuri izolate. Așa că ne întoarcem la cazurile de gripă și la viroze.

Te-ar mai interesa: Magda Vasiliu: Cu ce mi schimba mie viața faptul c...

Nu este un virus gripal diferit de alte sezoane, dar oamenii care sunt în vârstă și au probleme de sănătate în continuare vor avea complicații prin gripă, prin viroze și în săptămânile care urmează vor crește cazurile de gripă și de viroze și e clar că în afară de profilaxia pe care aș face-o prin vaccinare, e important să ne protejăm” a explicat medicul infecționist Adrian Marinescu la Antena 3.

Cele mai importante diferențe între gripă și viroză

Cum diferențiem gripa de viroză? Simptome specifice

”Trebuie să facem distincția între virozele respiratorii și virusul gripal. În cazul virozelor respiratorii semne precum febra, tusea, starea de oboseală, rinoreea, uneori durerile în gât sunt de intensitate mai redusă. În cazul gripei, simptomele sunt mult mai accentuate și persistente.

Te-ar mai interesa: Medicul ți-a prescris acest medicament? Care sunt ...

Gripa debutează brusc, cu febră și cefalee. Febrei, care poate să ajungă și la 39 de grade, i se adaugă durerile musculare, frisoanele, o tusă seacă, dar și o stare de oboseală marcantă și chiar weezing (respirație șuierătoare).

Gripa poate duce la complicații, cel mai frecvent pulmonare, dar în cazul copiilor vorbim și de laringite sau complicații în sfera ORL, asta dacă nu este tratată la timp”, a spus Teodora Moisil.

Te-ar mai interesa: Acestea sunt fructele care te vor ajuta să „...

Indiferent de situație, medicii subliniază importanța izolării pacientului, pentru a nu transmite mai departe boala.

Pe lângă tratamentul specific simptomelor, pacienții trebuie să se hidrateze pe întreaga durată a bolii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private