Ne confruntăm cu o pandemie de anxietate. Psiholog: „Anxietatea netratată e ca o pată de ulei care se tot întinde”. Care sunt semnele de alarmă?

Din cuprinsul articolului

Tot mai multe persoane acuză simptome de depresie și anxietate, odată cu evoluția negativă a situației epidemiologice. Psihologii sunt de părere că ne confruntăm cu o adevărată pandemie de anxietate.

Deși coronavirusul afectează organismul în diferite moduri, există o altă urmare care se poate manifesta fie că ai avut sau nu boala. Stările de neliniște, sentimentul profund de tristețe, pulsul crescut, insomniile și tremurul corpului sunt numai câteva simptome cu care foarte multe persoane se confruntă acum.

Revenirea la o viață normală va fi un proces de lungă durată, mai ales în cazul persoanelor care au lucrat numai de acasă și nu au luat atât de mult contact cu lumea din exterior.

Ne luptăm cu o pandemie de anxietate

Acum s-a activat în mintea noastră frica față de moarte. Este disperarea mult mai mare. Oamenii au conștientizat urmare a ceea ce se întampla în jurul lor că moartea e foarte aproape și poate să lovească oricând.

Anxietatea netratată e ca o pată de ulei care se tot întinde, se tot întinde. Recăderile sunt destul de frecvente în anxietate. E nevoie de un om, fie că e consultație online, fie că e față în față, care să te ghideze în rezolvarea acestor stări de conflict, pentru că nu ne interesează doar simptomele, ci și cauzele”, a explicat Mirela Zivari, potrivit Digi 24.

Semnele că o persoană are nevoie de ajutor sunt problemele cu somnul, daca slăbeşte foarte mult sau mânâncă în exces. Pulsul crescut sau un tremur în corp sunt alte semne de anxietate.

Ai nevoie de puțină substanță, acea substanță nu înseamnă că ești nebun, înseamnă că ai nevoie ca în mintea ta să se instaleze puțină liniște. Psihoterapetulul te învață să gândești altfel, să faci o restructurare cognitivă”, a mai explicat psihologul.

Numărul pacienților care ajung în cabinetele psihologilor s-a dublat în ultima perioadă și luăm exemplul unui psiholog care înainte de pandemie avea 50 de pacienți pe lună, acum are 100, iar 75% dintre ei suferă de anxietate.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

3 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

4 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

4 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

5 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

5 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

6 ore ago

Citeste si: