Categories: Ştiri sănătate

Neglijența pentru SĂNĂTATE, sancționată de Guvern. „Încercăm să responsabilizăm pupulația”

Neglijența pentru SĂNĂTATE, sancționată de Guvern. De anul viitor, românii care nu se prezinta la medicul de familie pentru serviciile medicale de prevenție ar putea fi sancționați. Anunțul a fost făcut de președitele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan: „Încercăm să responsabilizăm pupulația în legătură cu propria sănătate”.

Neglijența pentru SĂNĂTATE, sancționată de Guvern

De anul viitor, oamenii care nu se prezintă la medicul de familie pentru serviciile medicale de prevenție ar putea fi sancționați, afirmă președitele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan. Ea a explicat că în începând cu noul contracadru, pachetele preventive vor fi obligatorii.

Pechetele de prevenție, vor devenii obligatorii

„Bugetul alocat pentru funcționarea asistenței medicale primare a cunoscut o suplimentare consistentă, aproape fără precedent: 22%. În interesul Casei de Asigurări de Sănătate de a lărgi pachetul de servicii de bază și de a mai diminua din ceea ce înseamnă plata per capita.

Președitele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate: „Ne gândim inclusiv la elemente sancționatorii”

Astfel încât, începând cu noul contracadru din anul 2023 să implementăm și în special pechetele de prevenție, care vor devenii obligatorii și ne gândim inclusiv la elemente sancționatorii. Încercăm să responsabilizăm pupulația în legătură cu propria sănătate”, a declarat Adela Cojan.

Adela Cojan a mai spus că acest tip de responsabilizare a pacienților se practică în mai multe țări și că asociațiile de pacienți cer de la CNAS acest lucru, potrivit RRA.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate implementează un proiect de informatizare a „formularisticii” în sectorul medical.

„Urmează ca, în baza unui proiect finanţat din fonduri europene, bazele de date medicale ale pacienţilor să se extindă de la medicina de familie şi spitale către toate segmentele de asistenţă medicală. Totodată, suntem interesaţi să informatizăm tot ceea ce înseamnă formularistică în sectorul medical.

Este un alt proiect pe care l-am câştigat, care a trecut prin toate furcile caudine ale aprobărilor şi suntem în curs de implementare a lui. Se numeşte programul SIGMA Smart, care va informatiza tot ceea ce înseamnă formularistică în sectorul medical şi care va înlesni mult circuitul şi navigarea pacientului şi mai ales a pacientului grav bolnav, cu o boală cu impact în viaţa sa socială şi o boală costisitoare, la serviciile medicale, permiţând medicului să îşi îmbunătăţească şi calitatea diagnosticului, pentru că printr-o simplă apăsare de buton nu va mai fi nevoie să pună întrebări multiple pacientului ca să afle istoricul medical”, a afirmat Adela Cojan

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

7 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

7 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

8 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

8 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

9 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

9 ore ago

Citeste si: