Categories: Ştiri sănătate

Noi recomandări ale Agenției Europene a Medicamentului. Când se poate administra a treia doză, în funcție de imunitate?

Agenția Europeană a Medicamentului a făcut mult așteptatele recomandări referitoare la administrarea dozei suplimentare, doza a treia de vaccin anti-COVID. Autoritățile se vor conforma, astfel, continuând schema de vaccinare cu noile indicații, în funcție de propria imunitate.

A treia doză are rolul de a consolida răspunsul imun împotriva virusului SARS-CoV-2. Aceasta este necesară mai ales în cazul persoanelor vârstnice și, de asemenea, în cazul persoanelor care au o imunitate scăzută, din multiple motive.

Noile recomandări EMA referitoare la administrarea dozei suplimentare

Agenţia Europeană a Medicamentelor recomandă administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID de la Pfizer sau Moderna pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

Anunţul făcut astăzi are la bază studii care arată creşterea capacităţii de producere a anticorpilor. Pentru persoanele cu imunitate scăzută, de exemplu, pentru cei cu transplant de organe, a treia doză se poate administra la cel puţin 28 de zile de la a doua doză; iar pentru cei cu imunitate obişnuită, la 6 luni – arată Agenţia într-un comunicat postat pe site-ul său, anunță RADOR.

Ritmul campaniei de vaccinare se intensifică

Ritmul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19 a revenit, astăzi, la peste 20.000 de persoane, care au făcut în 24 de ore prima doză sau serul în doză unică. Cei mai mulţi, cam jumătate din noii vaccinaţi, au optat pentru Johnson & Johnson.

Cifra anunţată astăzi este în creştere cu aproximativ o treime faţă de lunea trecută, mai bine de 30 de persoane au făcut, de ieri până astăzi, doza a treia, iar numărul celor cu rapel suplimentar se apropie de 200.000.

Cum pot fi evitate noile valuri?

Noi valuri ale pandemiei pot fi evitate, dar numai dacă se vaccinează un număr tot mai mare de oameni, spune la Radio România Actualităţi medicul Sorin Paveliu, expert în politici de sănătate la Societatea Academica din România.

„Acest virus, din păcate, nu va dispărea. Nu este genul de virus la care organismul să dezvolte o imunitate întreaga viaţă, cum se întâmplă în alte cazuri. Cât timp nu vom fi vaccinaţi, se vor tot repeta val după val după val după val, ceea ce ne afectează înfiorător pe toţi. Noi aici avem deja unpacient care a făcut şi proba timpului, un an de zile, şi a numărului imens de persoane care au fost vaccinate”, a declarat Sorin Paveliu.

Recent Posts

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

5 minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

35 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

o oră ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică