vineri, august 12, 2022

Agenția Europeană a Medicamentului a făcut mult așteptatele recomandări referitoare la administrarea dozei suplimentare, doza a treia de vaccin anti-COVID. Autoritățile se vor conforma, astfel, continuând schema de vaccinare cu noile indicații, în funcție de propria imunitate.

A treia doză are rolul de a consolida răspunsul imun împotriva virusului SARS-CoV-2. Aceasta este necesară mai ales în cazul persoanelor vârstnice și, de asemenea, în cazul persoanelor care au o imunitate scăzută, din multiple motive.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: Ce expresii să folosim la medi...

Noile recomandări EMA referitoare la administrarea dozei suplimentare

Agenţia Europeană a Medicamentelor recomandă administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID de la Pfizer sau Moderna pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

Anunţul făcut astăzi are la bază studii care arată creşterea capacităţii de producere a anticorpilor. Pentru persoanele cu imunitate scăzută, de exemplu, pentru cei cu transplant de organe, a treia doză se poate administra la cel puţin 28 de zile de la a doua doză; iar pentru cei cu imunitate obişnuită, la 6 luni – arată Agenţia într-un comunicat postat pe site-ul său, anunță RADOR.

Ritmul campaniei de vaccinare se intensifică

Te-ar mai interesa: Cancerul NU este sfârșit de drum: Feminitate după ...

Ritmul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19 a revenit, astăzi, la peste 20.000 de persoane, care au făcut în 24 de ore prima doză sau serul în doză unică. Cei mai mulţi, cam jumătate din noii vaccinaţi, au optat pentru Johnson & Johnson.

Cifra anunţată astăzi este în creştere cu aproximativ o treime faţă de lunea trecută, mai bine de 30 de persoane au făcut, de ieri până astăzi, doza a treia, iar numărul celor cu rapel suplimentar se apropie de 200.000.

Te-ar mai interesa: Urmează un weekend cu furtuni puternice și ploi to...

Cum pot fi evitate noile valuri?

Noi valuri ale pandemiei pot fi evitate, dar numai dacă se vaccinează un număr tot mai mare de oameni, spune la Radio România Actualităţi medicul Sorin Paveliu, expert în politici de sănătate la Societatea Academica din România.

„Acest virus, din păcate, nu va dispărea. Nu este genul de virus la care organismul să dezvolte o imunitate întreaga viaţă, cum se întâmplă în alte cazuri. Cât timp nu vom fi vaccinaţi, se vor tot repeta val după val după val după val, ceea ce ne afectează înfiorător pe toţi. Noi aici avem deja unpacient care a făcut şi proba timpului, un an de zile, şi a numărului imens de persoane care au fost vaccinate”, a declarat Sorin Paveliu.

Te-ar mai interesa: MEDIC: Atenție la aceste băuturi! Efecte devastato...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private