Categories: Ştiri sănătate

Cine va fi noul manager interimar al Institutului Clinic Fundeni

Medicul Alina Tănase va fi, începând din data de 16 august, noul manager al Institutului Clinic Fundeni, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii.

Alina Tănase a fost şi director medical la Fundeni. Ea o va înlocui pe Carmen Orban, care a ocupat postul de manager al unităţii medicale timp de nouă ani.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a semnat, luni, un ordin pentru numirea în funcţia de manager al IC Fundeni a medicului Alina Tănase pentru o perioadă de şase luni.

Carmen Orban a declarat luni pentru AGERPRES că mandatul său expiră pe 16 august şi că îşi va continua activitatea de manager în sistemul medical privat.

„Pe data de 16 august îmi expiră mandatul de manager şi am anunţat Ministerul Sănătăţii că nu doresc un nou mandat. Doresc să rămân medic în Institutul Clinic Fundeni şi voi profesa ca medic în continuare. Vreau să am o nouă provocare, aceea a managementului privat. Am mulţumit ministerului şi colegilor, îmi este foarte greu, rămân medic în Institutul Clinic Fundeni, rămân conferenţiar la UMF „Carol Davila”, dar partea de management vreau să o desfăşor în sistemul privat”, a explicat Orban.

Între 2009 şi 2011, Carmen Orban a fost manager general la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri.

Între timp, pe pagina Spitalului privat Monza a fost anunțată venirea lui Carmen Orban în funcția de Director General al Grupului Monza și faptul că își va începe activitatea din data de 19 august 2019.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

9 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

9 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

10 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

10 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

11 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia