Categories: Stil de viaţă

Nutriționist: ”Această băutură-aliment menține sănătatea sistemului digestiv și întărește imunitatea”

Vital pentru starea de bine a organismului, buna funcționare a sistemul digestiv influențează nu doar greutatea corporală, ci și imunitatea. Astfel, menținerea sănătății sistemului digestiv face parte dintr-un stil de viață sănătos. Un element cheie în digestie este, bineînțeles, dieta! Fibrele, magneziul și acizii grași Omega 3 sunt incluși de nutriționiști pe lista recomandărilor atunci când vine vorba despre menținerea în parametri normali a funcționării sistemului digestiv.

Morcovii, surse de fibre și magneziu, elemente benefice pentru digestie

Morcovii aduc un aport semnificativ de fibre în organism. O porție medie de morcov crud, mai exact 128 grame, conține o cantitate de 4 grame de fibre. Având un conținut bogat în calciu, fosfor și magneziu, morcovii ajută organismul la menținerea oaselor puternice și a unui sistem nervos sănătos. Potrivit medicilor specialiști, magneziul prezent în aceste legume joacă, la rândul său, un rol important în digerarea grăsimilor și absorbția substanțelor nutritive.

Un sistem digestiv sănătos cu ajutorul consumului de pește

Omega 3 este un compus lipidic necesar pentru sănătatea organismului și care este prezent în carnea de pește. Includerea cărnii de pește (somon, sardine, hering) în meniu poate fi foarte eficientă împotriva problemelor digestive. Consumul cărnii de somon poate asigura 61,2% din doza zilnică recomandată de Omega 3, în timp ce sardinele și heringul conțin în medie 1 gram de Omega 3 la 100 grame de carne și ar putea furniza 50% din necesarul zilnic de acizi grași esențiali unei bune funcționări a organismului.

Berea, un posibil aliat pentru buna funcționare a sistemului digestiv

Potrivit studiilor realizate în domeniu, datorită fibrelor solubile pe care le conține, berea poate avea un efect benefic asupra sistemului digestiv. Pentru ca efectul să devină posibil, specialiștii pun accentul însă pe moderație. ”Berea este o băutură-aliment care prin conținutul de fibre (solubile) ar putea stimula secreția de gastrină, colecistochinină, pancreatite, enzime și acid gastric, substanțe care pot contribui la favorizarea unui tranzit intestinal adecvat. Toate acestea însă pot fi posibile doar în condițiile unui consum moderat de bere”, afirmă Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Un consum moderat de bere înseamnă 330 ml/zi în cazul femeilor și 660 ml/zi în cazul bărbaților. 300 ml de bere pot conține până la un gram de fibre solubile.

 

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

5 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

5 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

6 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

6 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

7 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia