Categories: Ştiri sănătate

O asistentă a murit după a treia doză de vaccin. DSP Suceava: „La momentul administrării vaccinului, pacienta se afla deja în incubație”

O asistentă a murit după a treia doză de vaccin. DSP Suceava: „La momentul administrării vaccinului, pacienta se afla deja în incubație”.

Din păcate, vestea tristă vine din Suceava! Miercuri seara, o asistentă, în vârstă de 50 de ani,a murit de covid. Tragicul eveniment s-a petrecut în ciuda faptului că suceveanca era vaccinată cu trei doze de ser anti-covid.

O asistentă a murit după a treia doză de vaccin

Asistenta avea comorbidități obezitate și diabet zaharat, printre altele, și fusese imunizată cu doza booster în data de 30 septembrie, cu doar câteva zile înainte de deces.

Potrivit monitorulsv.ro, pe 5 octombrie s-a prezentat la spital și a fost internată, având deja saturație de oxigen sub 50 la sută. Femeia a declarat, de asemenea, că la momentul vaccinării era asimptomatică. Se poate suspecta că la momentul vaccinării femeia era deja infectată cu SARS-CoV-2.

La internare a primit imediat oxigen, dar starea ei s-a agravat și miercuri, pe 6 octombrie, a fost transferată în UPU pentru a fi ventilată non invaziv. Starea i s-a agravat și a trebuit să fie intubată. Miercuri după-amiază s-a eliberat un pat la ATI și a fost transferată în ATI, dar, din păcate, spre seară a murit.

Cel mai probabil femeia s-a infectată cu SARS-CoV-2 înainte de vaccinare

Direcția de Sănătate Publică Suceava a efectuat o anchetă epidemiologică în cazul pacientei vaccinate care a murit Covid, la câteva zile după ce i-a fost administrată a treia de vaccin. Rezultatul arată că, cel mai probabil femeia s-a infectată cu SARS-CoV-2 înainte de vaccinare.

Potrivit unui comunicat de presă remis joi după-amiază de DSP, femeia, în vârstă de 50 ani, era angajată a Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, ca asistentă medicală la căminul pentru persoane vârstnice din Pojorâta.

Era în evidența medicului de familie cu hipertensiune arterială, insuficiență venoasă cronică, dislipidemie, obezitate grad IV.

În comunicat se arată că în săptămâna anterioară vaccinării asistenta a acordat îngrijiri medicale la domiciliu unui cuplu de persoane cu Covid, în localitatea Pojorâta.

Din ancheta epidemiologică a reieșit că în data de 30 septembrie s-a vaccinat anticovid cu a treia doză de vaccin Pfizer BioNtech. În istoricul de vaccinare figurează că prima doză a făcut-o la data de 24 ianuarie, la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, iar cea de-a doua, la data de 14 februarie a.c., la același centru de vaccinare.

DSP Suceava susține că „apariția îmbolnăvirii și decesul nu pot fi legate/cauzate de vaccinare”

În a doua zi după doza booster, respectiv în data de 1 octombrie, femeia a apelat la medicul de familie pentru că avea febră, frison și simptome respiratorii moderate.

Medicul de familie i-a recomandat internarea, dar s-a prezentat la Centrul de Primire Urgențe a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc abia în data de 3 octombrie.

Aici a prezentat sindrom febril, a fost consultată și a plecat acasă cu rețetă medicală.

Două zile mai târziu, în data de 5 octombrie, a solicitat Ambulanța, care a transportat-o la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, în stare foarte gravă, insuficiență respiratorie și glicemie 460.

A fost transferată imediat la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde a fost internată la Terapie Intensivă. În data de 6 octombrie a murit.

„Din punct de vedere epidemiologic, considerăm că la momentul administrării vaccinului anti-Covid-19 (doza a III-a) pacienta se afla deja în incubație. Evoluția fulminantă a fost agravată de comorbiditățile pacientei, iar apariția îmbolnăvirii și decesul nu pot fi legate/cauzate de vaccinare”, a precizat medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, de la Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Recent Posts

Cât costă lingura pentru alimentație sănătoasă, inventată de japonezi?

Gigantul japonez din sectorul băuturilor Kirin Holdings va începe să comercializeze o lingură electrificată despre…

4 ore ago

Știai că ai dreptul la pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient? Condițiile în care poți beneficia de pensie

Românii care nu au avut un loc de muncă, contracte legale si nu au plătit…

4 ore ago

Horoscopul banilor pentru săptămâna 20-26 mai. Zodiile care scapă de datorii

Soarele intră în zodia Gemenilor, fiind un semn că timpul este potrivit să revenim la…

5 ore ago

Dezvăluiri din ancheta scandalului sângelui contaminat: 30.000 de persoane au primit transfuzii cu sânge infectat!

Autorităţile sanitare şi cele politice au încercat să ascundă adevărul în legătură cu uriaşul scandal…

5 ore ago

Alertă cu bombă la Patriarhia Română

Catedrala Patriarhală a fost evacuată după o amenințare cu bombă. La Catedrală și la sediul…

5 ore ago

Legătura dintre pensiile din Pilonul II și prețul curentului electric. Puțini români știu acest lucru

Potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar, 6 din fiecare 10 lei investiţi de fondurile…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar