duminică, septembrie 25, 2022

Dorel Săndesc: „Este iadul la terapie intensivă”. Oamenii mor „implorând pentru vaccin”.

Vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, medicul Dorel Săndesc, a transmis un mesaj despre situația reală din spitalele care tratează pacienți cu Covid-19. Într-o intervenție telefonică la Digi24, acesta a declarat că nu mai sunt locuri în spitale pentru pacienții cu COVID în stare gravă.

Te-ar mai interesa: 3 pași simpli pentru o dietă echilibrată. Niciun a...

Dorel Săndesc: „Este iadul la terapie intensivă”

„Este iadul la terapie intensivă. Suntem într-o situație în care nu am mai fost niciodată în această pandemie. (…) Suntem ca o arcă a lui Noe de care se agață cu disperare atât de mulți oameni. Este foarte greu pentru noi să trăim în această ambianță”, a completat medicul.

Situația actuală este cauzată de rata foarte mică de vaccinare anti-covid din România și a măsurilor de relaxare luate de autorități în ultimele luni.

„Am încercat să găsim să găsim soluții și vedem acum că eforturile acestea au fost în van și acum sunt mai rău decât oricând. (…) Este abia începutul, epidemiologii o spun. Ei arată aceste previzuni sumbre”, a declarat prof. univ. dr. Dorel Săndesc.

Te-ar mai interesa: Previziuni astrale 19-23 septembrie. Avertismentul...

Medicul a explicat că, în timp ce România nu mai face față numărului prea mare de pacienți cu forme severe sau critice de Covid-19, statele în care rata de vaccinare a depășit 70% au ajuns acum la o situație mult mai bună, în care “Covid-19 a devenit o banală viroză sezonieră”.

„Am eșuat lamentabil în această încercare. Sunt situații dramatice și vor fi situații tot mai dramatice pentru că pur și simplu nu mai sunt locuri în spital. Se moare acum, aceasta este realitatea.

Te-ar mai interesa: Vestea pe care credincioșii trebuie să o afle! Mân...

(…)Am văzut mulți oameni care se dădeau bravi crezând că pe ei nu îi poate afecta. I-am văzut înainte de a-și da duhul cerând cu disperare să fie vaccinați”, a mai spus medicul.

„Sunt prea multe cazuri de disperări tardive, cu care ne confruntăm zi de zi”

Medicul Dorel Săndesc a subliniat că situația se preconizează a fi tot mai dramatică. „Se moare acum din lipsă de resurse, din lipsă de locuri”, a declarat acesta.

„Vor fi situații tot mai dramatice, pentru că nu mai sunt locuri în spitale. Se moare acum din lipsă de resurse, din lipsă de locuri”, a spus medicul, care a precizat că nu doar secțiile ATI, dar și unitățile de primiri urgențe sunt sub presiune.

Te-ar mai interesa: Meningita amibiană: Un ucigaș ce te poate doborî î...

„Mă sună tot felul de oameni cu funcții, politicieni că au pe cineva la urgență. Le spun tuturor că nu sunt locuri și tratăm cât putem în UPU”, a afirmat Dorel Săndesc.

Ne-am putea bucura de „libertate”, precum locuitorii din statele occidentale, a atras atenția medicul Dorel Săndesc. Acolo, datorită ratei mare de vaccinare în spitale sunt puține persoane internate cu COVID, iar secțiile de ATI sunt fără nicio presiune.

Te-ar mai interesa: Astrologii trag semnalul de alarmă: O zodie termin...

„Toți își doresc să fie liberi, dar nu putem să fim liberi ca țările din vest. Ele își permit acest lucru, pentru că au atins acel prag de imunizare și prin asta și-au câștigat libertatea.

(…) Am văzut mult prea mulți care se dădeau bravi că pe ei nu îi afectează virusul, nu vor vaccin și i-am văzut înainte să-și dea duhul implorând pentru vaccin.

Sunt prea multe cazuri de disperări tardive, cu care ne confruntăm zi de zi. Sunt prea mulți oameni tineri care fac forme severe și care mor.

(…) Am putea fi liberi acum, să ne bucurăm de această toamnă superbă, să fim liberi cu toții”, a concluzionat Dorel Săndesc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private