vineri, august 12, 2022

Caz uluitor în România! A vrut să asiste la nașterea copilului său și era să fie operat. „Asistenta mi-a solicitat sa fac duș/Am informat-o pe doamna că făcusem duș în acea dimineață”. Bărbatul cere daune morale de 20.000 de euro

După cum bine circula o zicală cu câțiva ani în urmă, „trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”. Un brașovean a trăit o întâmplare cu totul ieșită din comun, în una dintre cele mai frumoase zile din viața sa, ziua în care i s-a născut cel de-al doilea copil.

Te-ar mai interesa: S-a aflat adevărul despre pastilele cu iod! Din ca...

Caz uluitor în România! A vrut să asiste la nașterea fetiței sale și era să fie operat

Alexandru Niță vrea să acționeze în instanță Spitalul Regina Maria din Brașov după o încălcare gravă a protocolului de către personalul medical. Ce s-a întâmplat, de fapt?

Pe 23 septembrie, la orele 6.00, Alexandru Niţă s-a prezentat la Spitalul Regina Maria din Braşov împreună cu soţia pentru a asista la naşterea copilului său. Acesta susţine că deşi le-a spus de mai multe ori acest lucru, asistentele au continuat procedurile, intenţionând inclusiv să îl epileze pe abdomen!

„La biroul de internări, soția a completat și semnat fișa de internare iar eu a trebuit sa completez un formular  “Acord informat acces aparținător” unde am completat numele meu și cnp-ul, actul medical la care voi asista, naștere prin cezariana și numele + cnp-ul sotiei. Soția a fost preluata de catre o asistenta și dusă pe secție pentru a fi pregătită pentru interventie, iar mie mi s-a cerut sa aștept în lobby sa fiu preluat”, povestește brașoveanul, potrivit bizbrasov.ro.

Te-ar mai interesa: Efecte secundare ale paracetamolului: trei semne p...


„Asistenta mi-a solicitat sa fac duș/Am informat-o pe doamna că făcusem duș în acea dimineață”.

Din acest punct, lucrurile au luat o turnură incredibilă. Ca într-un film absurd, brașoveanul a fost pregătit de asistentele medicale pentru o operație de apendicită, deși acesta le-a povestit și le explicat că venise să asiste la nașterea soției sale.

„O doamna asistenta a venit si m-a apelat după nume, apoi m-a dus intr-o camera la et.2. Acolo mi-a solicitat sa fac dus și sa ma spăl cu șamponul din spital și sa îmbrac un halat de interventie. Am informat-o pe doamna ca făcusem dus în acea dimineața, însă dansa a insistat ca nu pot întra în sala de operații fără sa fiu dezinfectat.

Te-ar mai interesa: Băutura cu care dai jos 5 kilograme în 3 zile. Aju...

După ce am făcut dus și m-am îmbrăcat în halatul de interventie, a venit o alta asistenta în cameră cu un dulap pe roți în care avea instrumente sterile.

Dânsa m-a întrebat dacă am emoții și i-am spus ca da, având în vedere ca la primul copil născut în 10 iunie 2020, tot în același spital, nu am putut asista la naștere din cauza restricțiilor. Și ca acum ma bucur ca o pot încuraja pe sotie și sa împărtășim impreuna aceasta experiență”.

Te-ar mai interesa: Interviu Doctorul Zilei. Alexandra Tănase, omul cu...

În ciuda explicațiilor clare, asistenta i-a spus că ar trebui să îi recolteze o probă de sânge, pentru că „acesta este protocolul”.

„Am rămas puțin surprins, însa am pus aceasta cerință pe seama contextului pandemic, având în vedere ca în data de 22 septembrie 2021, atat soția, cât și eu, am făcut un test PCR, fără de care nu mi s-ar fi permis să particip la naștere.

Doamna asistentă a încercat fără succes sa îmi recolteze sânge din mana stânga, apoi a cerut suportul unei doamne mai în vârstă care era șefa asistentelor pe secția de chirurgie.

Te-ar mai interesa: Vremuri bune pentru aceste zodii: Care sunt nativi...

Dânsa a reușit să-mi recolteze un flacon de sânge din mâna dreaptă și apoi a procedat la inserarea unei branule în mana stângă, motivând ca trebuie să-mi administreze antivomitiv și un calmant. Am întrebat de ce este necesar si dacă își făceau probleme că voi lesina în cursul nașterii, dar dânsele au afirmat ca acesta este protocolul pentru acces în sala de operații”, a explicat bărbatul.

Au vrut să-l epileze pe abdomen și să-i administreze un ativomotiv

„Înainte de a-mi administra prin branula antivomitiv și calmant m-au întrebat dacă sunt epilat pe abdomen și le-am spus ca nu. Apoi dânsele au spus ca trebuie și au solicitat ajutorul unui coleg de-al lor care a adus un aparat de bărbierit pe care aveau de gând să îl folosească după ce îmi administrau antivomitiv și calmant.

Asistenta care a încercat să-mi recolteze inițial sânge m-a întrebat ce operație urmează să mi se facă și i-am spus, uimit, că nu mi se va face mie nici o intervenție și ca voi asista soția la nașterea prin cezariană.

Dânsele au râs apoi iarăși m-au întrebat cumva într-o nota mai insistentă, ce operație urmează să mi se facă.

Atunci am realizat ca ele de fapt ma pregăteau pe mine sa fiu dus în sala de operații pe secția de chirurgie și că nu se uitaseră pe fișele pe care le înmanasem și nici nu au dat atenție detaliilor legate de nașterea sotiei și asistarea mea.

Când au realizat ca este vorba despre o neînțelegere gravă, mi-au cerut sa ma schimb și am fost dus în alt salon la et.4, pentru a aștepta. De unde am fost condus mai departe în sala de operații unde soția ma astepta îngrijorată”.

Caz uluitor! Bărbatul cere daune morale de 20.000 de euro

Imediat după externarea soției și a fetiței nou-născute, Alexandru Niță a purtat o discuție cu managementul spitalului pentru a lămuri situația în care a fost pus, pe 27 septembrie.

„Dânșii mi-ai făcut o expozitiune interesantă cu privire la norme, proceduri, protocoale, toate extrem de impersonale, dat fiind faptul că incidentul viza oameni și fapte de neglijență, la care sincer nu mă așteptam din partea personalului unui spital privat.

Discuția la acea dată s-a concluzionat că putem ajunge la un acord amiabil. Însă doamna Dr. Nirvana Georgescu (Director de Calitate și Siguranța Pacientului, n.e.) mi-a solicitat răgaz timp de o săptămână, până azi, 4 octombrie 2021, pentru a putea obține un mandat de negociere din partea management-ului.

Azi, la ora 15:37, am fost contactat telefonic de către domnul dr. Sebastian Anghel (managerul spitalului, n.e.) care mi-a adus la cunoștință faptul că după consultări interne, decizia management-ului Regina Maria este de a NU mă compensa în nici un fel în urma celor întâmplate.

Motiv pentru care, în continuare, intenționez să depun plângere penală împotriva personalului medical care mi-au recoltat sânge și mi-au montat branula, fără a-mi aduce la cunoștință de ce trebuie sa facă aceste lucruri.

De asemenea, intenționez sa intentez proces management-ului spitalului pentru neraportarea acestui incident și pentru daunele morale produse în urma acestei experiențe și a inițiativei acestora de a mușamaliza, fără a admite public, acest întreg incident”, a concluzionat bărbatul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private