Potrivit unui nou studiu prezentat la întâlnirea anuală a American Chemical Society (ACS), zahărul natural derivat din agave, denumit agavins poate proteja împotriva diabetului de tip 2 și a obezității
Cercetătorii din Mexic au făcut teste pe șoareci de laborator pe care i-au împărțit în șapte grupuri. Șoarecii dintr-un grup au primit apă plată, în timp ce rozătoarele din celelalte grupuri au primit apă cu aspartam, glucoză, fructoză, sucroză, sirop de agave sau agavins.
Șoarecii care au consumat agavins au arătat o reducere a aportului alimentar și a greutății și o scădere a nivelului de glucoză din sânge.
Deoarece agavins acționează la fel ca fibrele alimentare și nu ridică nivelul de zahăr din sânge, cercetatorii cred că ingredientul ar putea fi folosit ca agent de îndulcire alternativă.
”Un asemenea îndulcitor poate fi folosit în siguranță și de persoanele obeze sau diabetice”, spune experta Mercedes G. Lopez.
Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…
Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…
Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…
Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…
Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…
Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…