Sari la conținut

O băutură alcoolică poate preveni obezitatea și diabetul

Potrivit unui nou studiu prezentat la întâlnirea anuală a American Chemical Society (ACS), zahărul natural derivat din agave, denumit agavins poate proteja împotriva diabetului de tip 2 și a obezității

Cercetătorii din Mexic au făcut teste pe șoareci de laborator pe care i-au împărțit în șapte grupuri. Șoarecii dintr-un grup au primit apă plată, în timp ce rozătoarele din celelalte grupuri au primit apă cu aspartam, glucoză, fructoză, sucroză, sirop de agave sau agavins.

Șoarecii care au consumat agavins au arătat o reducere a aportului alimentar și a greutății și o scădere a nivelului de glucoză din sânge.
Deoarece agavins acționează la fel ca fibrele alimentare și nu ridică nivelul de zahăr din sânge, cercetatorii cred că ingredientul ar putea fi folosit ca  agent de îndulcire alternativă.

”Un asemenea îndulcitor poate fi folosit în siguranță și de persoanele obeze sau diabetice”, spune experta Mercedes G. Lopez.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel