Elevă de 17 ani, totul despre Long Covid: Este ceva monstruos. Am avut peste 80 de simptome. Am fost un copil destul de sănătos. Acum de-abia mă mișc

Elevă de 17 ani, totul despre Long Covid: Este ceva monstruos. Am avut peste 80 de simptome. Am fost un copil destul de sănătos. Acum mă târâi. Am zero energie, de-abia mă mișc.

Într-un video postat pe YouTube, Neagu Giulia Maria, o adolescentă din Galați, explică în propriile cuvinte ce înseamnă boala Long Covid, care sunt simptomele și, mai ales, cât de greu a fost diagnosticată de către medici.

Eleva de 17 ani de la la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin“ din Galaţi a fost depistată pozitiv cu Covid pe 8 octombrie, după ce s-a infectat și în luna aprilie. Primele simptome au fost dureri de urechi, amigdalită și amețeli puternice. Starea ei de sănătate s-a deteriorat rapid și Giulia a fost internată de urgență la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi.

„Mi s-a zis că jumătate din plămân a fost afectat”

Problemele de sănătate după externarea din spital au fost extrem de puternice și au panicat-o.  Tânăra avea dureri în piept și nu putea să respire. După mai multe investigații medicale, doctorii i-au spus că a rămas cu sechele post-COVID:

„La un moment dat am văzut că nu pot să respir, simţeam o presiune în piept. Făceam crize de respiraţie, simţeam presiune în piept. Am fost la un CT toracic, au venit rezultatele, iar concluziile au fost: o pneumonie specifică Covid. Mi s-a zis că jumătate din plămân a fost afectat.

Doctorul mi-a dat un cortizon, dar nu puteam să respir (…) Am făcut şi RMN la cap. Mi-a ieșit o inflamație la nivelul capului și niște leziuni, care puteau fi de la Covid sau din naștere

Medicul mi-a spus că e normal, e ceva post-COVID. Am avut toate simptomele, cred că am avut peste 80 de simptome, de la cap, inimă, sistem gastro-intestinal. Am avut dureri constante de burtă, simţeam că îmi plesneşte. Unii doctori, unele persoane, îmi spuneau că am iluzii, că am fost afectată din punct de vedere psihologic, dar nu e chiar aşa”, spune eleva.

„Nu știam că există Long Covid și mă credeam nebună sau că am iluzii”

După două luni, ea simte în continuare o presiune foarte puternică în piept, palpitații.

„După 2 luni, eu nu pot să îmi desfășor activitățile zilnice. Este Long Covid. Este ca o boală cronică. Am avut toate simptomele, de la cap, inimă, sistem gastro-intestinal. Am avut dureri constante de burtă. M-a afectat foarte tare.

Sunt destul de multe persoane care suferă de Long Covid și eu nu știam că există așa ceva și mă credeam nebună sau că am iluzii.

Unii doctori îmi spuneau că am fost afectată din punct de vedere psihologic, dar nu, nu e așa. Sunt niște chestii care chiar te afectează și chiar ți se întâmplă.

Sunt foarte multe persoane care au trecut prin asta. Sunt persoane care Long Covid de 13 luni”, a mai spus tânăra, care subliniază că Covidul nu este o glumă.

Elevă de 17 ani, totul despre Long Covid: Este ceva monstruos. Am fost un copil destul de sănătos. Acum mă târâi. Am zero energie, de-abia mă mișc.

Neagu Giulia Maria își arată susținerea pentru toți cei care suferă de Long Covid. Deși starea sa de sănătate din acest moment este mai bună, tânăra susține că încă nu este refăcută.

„Vă susțin pe cei care treceți prin așa ceva. Știu cum este, eu nu pot să-mi desfășor chestiile mele zilnice. Eu sunt mai bine acum, pentru că iau tratamentul de la neurolog.

Dar mă trezeam noaptea; eram amețită și mă durea capul.

Mă culcam; mă durea capul și eram amețită.

Mă trezeam, nu puteam să merg și simțeam că cad jos din picioare.

Constant simțeam că leșin.

Constant nu puteam să stau pe picioare, mă duceam în toate părțile ca un om drogat și beat.

Nu mai zic de faptul că nu poți să respiri, te înțeapă inima, ai palpitații, nu ai poftă de mâncare, ba îți vine să vomiți, ….ba…

(…) Am ceață mentală, brain fog, nu prea pot să-mi aduc aminte…

(…) Este ceva monstruos.

Și când aud unii oameni că zic „Nu există Covid” sau „Da, și mie mi-a fost rău și am avut Covid, dar nu este decât o simplă răceală”…. NU! Nu este așa. Chestia asta nu e o glumă.

(…) Eu eram un copil destul de sănătos, cu câteva probleme de sănătate, dar am fost un copil activ, am mâncat sănătos, am dus o viață sănătoasă și benefică mie,… eram un copil plin de energie, pe lângă faptul că aveam o oboseală cronică, dar nu băgam de seamă,…

Acum mă târâi. Am zero energie, de-abia mă mișc. Dar știu că o să fie din ce în ce mai bine.

Nu contează dacă ești vaccinat sau nu, poți să ai Long Term Covid, pentru că tot faci virusul și poți să treci prin ce-am trecut și eu. Toată lumea poate să trecaă prin ce-am trecut și eu.

 

Recent Posts

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

25 de minute ago

România riscă să dispară ca nație. Rata natalităţii, la cel mai mic nivel de când se fac statistici. „Până în 2100 vor fi în jur de 14 milioane de români”

România trece prin cea mai gravă criză a istoriei sale recente. Natalitatea se prăbușește, iar…

55 de minute ago

Alertă ANM: România, lovită de un nou ciclon. Sfârșit de lună cu ploi zilnice. Când se încălzește vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…

o oră ago

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

2 ore ago

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

2 ore ago

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

3 ore ago

Citeste si: