Categories: Stil de viaţă

O legumă banală, dar consumată des de români, dezinfectează locuinţa. Cel mai IEFTIN şi NATURAL produs

Se spune că în bucătărie sunt mai multe bacterii decât în baie, fiind locul în care se prepară hrana de zi cu zi. Însă, pe lângă detergenţi şi dezinfectanţi sub formă de pudră, soluţii sau şerveţele umede, există şi un alt remediu extrem de eficient şi ieftin.

Este vorba de ceapă, care poate distruge bacteriile fără efectele secundare pe care, uneori, le au detergenţii chimici.

Zdrobeşte o ceapă şi las-o peste noapte pe blatul sau masa din bucătărie. De asemenea, acelaşi lucru poate fi făcut şi în dormitor sau chiar şi în baie. În plus, plasarea unei cepe tăiate în camera cuiva bolnav este un „leac din bătrâni” care a fost transmis din generaţie în generaţie.

OMS a recunoscut-o ca fiind de ajutor împotriva infecţiilor respiratorii

Datorită proprietăţilor sale terapeutice, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recunoscut ceapa ca fiind de ajutor împotriva infecţiilor respiratorii, congestiilor, tusei sau a bronşitei. Atunci când tăiem o ceapă în bucăți mici și o așezăm lângă noi, aceasta ajută la menținerea aerului umed, contribuind la expectorație și la ameliorarea simptomelor.

De altfel, ceapa crudă absoarbe germenii din aer, prevenind infiltrarea lor în organism şi îmbolnavirea. Potrivit specialiştilor, proprietăţile miraculoase ale cepei provin de la compuşii sulfurici pe care îi conţine, precum sulfoxizii şi thiosulfinaţii, care îi dau mirosul puternic şi ne fac să lăcrimăm atunci când o tăiem pentru preparare mâncărurilor.

Legenda din timpul gripei spaniole

În 1919, când gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta să combată gripa. Mulți dintre fermieri și familiile lor o contractaseră și mulți chiar muriseră. Doctorul a ajuns la un fermier unde, spre surprinderea lui, toți membrii familiei erau sănătoși.

Când medicul a întrebat fermierul ce făcea el diferit de ceilalți, soția lui a spus că a pus o ceapă într-un vas în fiecare cameră a casei (și, probabil, pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut și a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei în ceapă. În mod evident aceasta a absorbit virusul păstrând familia sănătoasă.

Nutriţioniştii au şi un semnal de alarmă: este periculos să tai o ceapa și să o folosești pentru gătit a doua zi. Devine otrăvitoare într-o singură noapte și creează bacterii toxice care pot provoca infecții la stomac din cauza excesului de secreție de bilă și chiar intoxicații alimentare.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

5 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

6 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

6 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

7 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

7 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia