Categories: Expertul zilei

Oamenii de știință, avertisment despre variola maimuței: Pacienții pot elimina încărcături virale mari. Care sunt cele mai periculoase zone

Oamenii de știință, avertisment despre variola maimuței: Pacienții pot elimina încărcături virale mari. Care sunt cele mai periculoase zone.

Pacienții cu variola maimuței sunt susceptibili de a elimina încărcături virale mari care pot fi „potențial” infecțioase, au descoperit oamenii de știință germani.

Echipa, inclusiv de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf (UKE) și Institutul Bernhard-Nocht pentru Medicină Tropicală (BNITM), a analizat camerele de spital a doi pacienți cu variola maimuțelor.

Oamenii de știință, avertisment despre variola maimuței: Pacienții pot elimina încărcături virale mari

Ei au tamponat suprafețele camerelor, inclusiv băile lor și anticamerele adiacente, unde lucrătorii se schimbau și ieșeau din echipamentul de protecție individuală.

Descoperirile, publicate în jurnalul Eurosurveillance, au arătat că toate suprafețele atinse direct de mâinile pacienților au prezentat contaminare virală cu cele mai mari încărcări detectate în ambele băi.

Care sunt cele mai periculoase zone

Încărcătura virală a fost cea mai mare în băile pacienților, în special pe scaunele de toaletă sau pârghiile de control ale chiuvetei sau ale dozatorului de săpun.

Virusul a fost detectat și pe scaunele pacienților, pe țesăturile din camerele acestora (prosoape, cămăși, fețe de pernă) și pe telefonul mobil al unui pacient.

Un anumit grad de ADN viral a fost găsit, de asemenea, „pe toate celelalte suprafețe investigate din camerele pacienților, deși nu se știa la momentul testării dacă și în ce măsură pacienții au atins și aceste suprafețe, au scris cercetătorii în lucrare. În anticameră, toate punctele de contact cu mâna examinate au dat rezultate PCR pozitive.

Urme de ADN viral au fost identificate pe mânerul ambelor uși din anticameră situate pe coridorul secției, în afara anticamerului. Echipa a remarcat că în prezent nu există „date definitive” cu privire la cantitatea de încărcătură virală necesară pentru a transmite variola maimuței.

Aceasta înseamnă că, deși variola maimuțelor a fost găsită pe mai multe suprafețe din camerele pacienților, infecția nu s-ar produce neapărat prin atingerea lor”, susțin cercetătorii.

Pacienții internați în spital răspândesc cea mai mare cantitate de virus în mediu

Totuși, aceștia au mai remarcat că suprafețele contaminate au „potențialul de a fi infecțioase” și „nu poate fi exclus ca contactul lor cu pielea sau membranele mucoase deosebit de deteriorate, să poată duce la transmitere”.

Descoperirile studiului sunt „absolut o dezvoltare așteptată” și că „în afara zonelor foarte puternic contaminate, este puțin probabil ca suprafețele din comunitate să prezinte un risc ridicat de transmitere”, a spus Hugh Adler, de la departamentul de științe clinice de la Liverpool School. de Medicină Tropicală.

„Pacienții cu leziuni cutanate extinse internați în spital sunt probabil să răspândească cea mai mare cantitate de virus în mediu. Pacienții cu boală mai ușoară ar putea răspândi mai puțin; nu știm încă”, a spus Adler

„Persistența virală a variolei maimuței pe suprafețe este deja bine cunoscută în cercurile sănătății publice, iar ghidurile actuale de sănătate publică pentru persoanele care se autoizolează acasă includ recomandări despre cum să spălați rufele și măsuri care trebuie luate pentru a preveni transmiterea la contactele casnice”, a mai spus Adler.

Recent Posts

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

13 minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

43 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra