Categories: Stil de viaţă

Oana Pellea: „LĂSAȚI-VĂ DE FUMAT! Este un gest de respect și iubire față de viața dumneavoastră!”

Oana Pellea: Salut cu toată căldura campania antifumat inițiată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu!

Consumul de tutun reprezintă cea mai important cauză de deces în Uniunea Europeană, fiind unul dintre riscurile pentru sănătate care poate fi evitat.

La nivel mondial, peste opt milioane de oameni mor pe an din cauza consumului de tutun. Majoritatea acestor decese sunt atribuite consumului direct de tutun, în timp ce restul de peste 1,3 milioane sunt atribuite expunerii la fumatul pasiv.

Recent, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu a realizat o campanie antifumat, intitulată „Luna mai, luna de conștientizare a efectelor fumatului asupra sănătății plămânilor”, aflată în acest an la cea de-a VI-a ediție.

În acest context, Oana Pellea a apreciat campania antifumat organizată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

„Salut cu toată căldura campania antifumat inițiată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. Sper ca persoanele care fumează să conștientizeze că renunțarea la fumat este un gest de respect și iubire față de propria viață”, ne-a declarat Oana Pellea.

De altfel, celebra actriță este ea însăși o puternică susținătoare a renunțării la fumat, în beneficiul sănătății. Oana Pellea a transmis public un apel către fumători, prin intermediul propriei pagini de socializare, potrivit ordineazilei.ro.

„LĂSAȚI-VĂ DE FUMAT! Este un gest de respect și iubire față de viața dumneavoastră!”, a scris artista, mărturisind că și ea s-a confruntat cu problema dependenței de tutun, iar la un moment ajunsese să fumeze chiar trei pachete de țigări pe zi.

Oana Pellea: Am fumat trei pachete de țigări pe zi

„ Am fumat trei pachete de țigări pe zi. M-am lăsat de fumat acum 17 ani. Ca fumătoare nu înțelegeam cum se poate trăi fără Țigară. Ca nefumătoare nu înțeleg cum se poate trăi cu Țigară”, scrie Oana Pellea.

Actrița consideră că sănătatea și „calitatea anilor pe care îi câștigi” sunt principalele argumente pentru renunțarea la fumat.

„Nu îmi place să dau sfaturi… și totuși…dacă un singur om se va lăsa de fumat citind asta… înseamnă că facebook-ul nu e degeaba 🙂 LĂSAȚI-VĂ DE FUMAT! Este un gest de respect și iubire față de viața dumneavoastră! Să-ți ajungă aerul proaspăt în tot plămânul … se numește fericire ! Contează câți ani din viață câștigi! Contează CALITATEA ANILOR pe care îi câștigi”, spune renumita actriță.

În România, prevalența fumatului în rândul bărbaților este 30.8%, iar în rândul femeilor, de aproximativ 7,7%. Prin urmare, prevalența fumatului în rândul bărbaților adulți (30,8 %) este de 4 ori mai mare decât în rândul femeilor adulte. Deci, 3 din 10 bărbați fumează și 1 din 13 femei!

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

5 minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

36 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică