Sari la conținut

Oana Pellea: „LĂSAȚI-VĂ DE FUMAT! Este un gest de respect și iubire față de viața dumneavoastră!”

Oana Pellea: Salut cu toată căldura campania antifumat inițiată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu!

Consumul de tutun reprezintă cea mai important cauză de deces în Uniunea Europeană, fiind unul dintre riscurile pentru sănătate care poate fi evitat.

La nivel mondial, peste opt milioane de oameni mor pe an din cauza consumului de tutun. Majoritatea acestor decese sunt atribuite consumului direct de tutun, în timp ce restul de peste 1,3 milioane sunt atribuite expunerii la fumatul pasiv.

Recent, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu a realizat o campanie antifumat, intitulată „Luna mai, luna de conștientizare a efectelor fumatului asupra sănătății plămânilor”, aflată în acest an la cea de-a VI-a ediție.

Citeste si:

În acest context, Oana Pellea a apreciat campania antifumat organizată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

„Salut cu toată căldura campania antifumat inițiată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. Sper ca persoanele care fumează să conștientizeze că renunțarea la fumat este un gest de respect și iubire față de propria viață”, ne-a declarat Oana Pellea.

De altfel, celebra actriță este ea însăși o puternică susținătoare a renunțării la fumat, în beneficiul sănătății. Oana Pellea a transmis public un apel către fumători, prin intermediul propriei pagini de socializare, potrivit ordineazilei.ro.

„LĂSAȚI-VĂ DE FUMAT! Este un gest de respect și iubire față de viața dumneavoastră!”, a scris artista, mărturisind că și ea s-a confruntat cu problema dependenței de tutun, iar la un moment ajunsese să fumeze chiar trei pachete de țigări pe zi.

Oana Pellea: Am fumat trei pachete de țigări pe zi

„ Am fumat trei pachete de țigări pe zi. M-am lăsat de fumat acum 17 ani. Ca fumătoare nu înțelegeam cum se poate trăi fără Țigară. Ca nefumătoare nu înțeleg cum se poate trăi cu Țigară”, scrie Oana Pellea.

Actrița consideră că sănătatea și „calitatea anilor pe care îi câștigi” sunt principalele argumente pentru renunțarea la fumat.

„Nu îmi place să dau sfaturi… și totuși…dacă un singur om se va lăsa de fumat citind asta… înseamnă că facebook-ul nu e degeaba 🙂 LĂSAȚI-VĂ DE FUMAT! Este un gest de respect și iubire față de viața dumneavoastră! Să-ți ajungă aerul proaspăt în tot plămânul … se numește fericire ! Contează câți ani din viață câștigi! Contează CALITATEA ANILOR pe care îi câștigi”, spune renumita actriță.

În România, prevalența fumatului în rândul bărbaților este 30.8%, iar în rândul femeilor, de aproximativ 7,7%. Prin urmare, prevalența fumatului în rândul bărbaților adulți (30,8 %) este de 4 ori mai mare decât în rândul femeilor adulte. Deci, 3 din 10 bărbați fumează și 1 din 13 femei!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.