Categories: Ştiri sănătate

Obișnuiești să bei apă rece de la frigder? Ce se întâmplă imediat în organismul tău. Ne explică un specialist pneumolog. Efectul devastator asupra organismului

Zilele caniculare de vară îi determină pe mulți dintre noi să se răcorească cu un pahar de apă rece de la frigider. Însă cât de sănătos este acest obicei? Specialiștii ne atrag atenția asupra unor aspecte pe care ar trebui să le luam în calcul.

Mulți spun că apa rece contractă stomacul, iar ulterior îngreunează digestia alimentelor de după masă, de aici debutând și senzația de balonare. De asemenea, sunt oameni care cred că un consum de apă rece atunci când ești încălzit te poate îmbolnăvi.

Dr. Sonam Solanki, consultant pneumolog explică efectele consumului de apă rece asupra organismului

Deoarece organismul uman are o temperatură de 37 de grade,în momentul în care se consumă apă rece, organismul încearcă să regleze temperatura și astfel consumă energie.

Practic, consumul de apă rece provoacă un dezechilibru în organism și poate încetini procesul digestiv.

”De asemenea, dacă apa rece este consumată în timpul meselor, atunci corpul nostru începe să utilizeze energia de reglare a temperaturii corpului, care altfel ar fi fost folosită pentru digestie și absorbția substanțelor nutritive. Un alt motiv pentru a evita consumul de apă răcită, în special în timpul sau după mese, este că aceasta crește șansele de a dezvolta mucoase iritante, dureri în gât și nas înfundat”, a declarat Dr. Solanki pentru VBiz.ro

Beneficiul consumului de apă rece în timpul antrenamentelor

Apa rece are totuși și beneficii. Un studiu a demonstrat că atunci când este consumată în timpul antrenamentelor, aceasta împiedică supraîncălzirea corpului.

Sursa: Unsplash

”De fapt, potrivit unui studiu din 2012, consumul de apă rece în timpul exercițiilor fizice poate ajuta la împiedicarea supraîncălzirii corpului și, astfel, face ca o sesiune de antrenament să fie mai reușită. Acest lucru se datorează, probabil, faptului că un consum de apă rece face ca organismul uman să mențină mai ușor o temperatură centrală mai scăzută”, a informat ea.

Apa caldă te ajută la pierderea în greutate

Pe de altă parte, dacă înlocuim apa rece cu una caldă vom avea beneficii și mai mari. Un alt studiu arată că trecerea de la consumul de apă rece la cel de apă caldă ar putea crește pierderea în greutate.

Cercetătorii au descoperit că cei care au consumat 500 de ml de apă caldă înainte de masă au înregistrat o creștere a metabolismului cu 30%.

Recent Posts

Alertă ANM: Vremea se schimbă RADICAL în România. Se întâmplă începând chiar de azi

Alertă ANM: Europa traversează o perioadă complicată, din punct de vedere meteorologic. Mai multe țări…

16 minute ago

Turiștii, atenționați cu privire la amenzile pe dușuri în destinații turistice celebre. Amenzile pot ajunge și la 600.000 de euro!!!

Amenzi de duș în destinații turistice celebre. Turiștii au fost avertizați să respecte restricțiile de…

47 de minute ago

Ce este boala și de ce apare. Cele 21 de tipuri de boli

Boala este o stare care afectează organismul, provocând o disfuncție sau o alterare a stării…

o oră ago

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! „Tot istoricul va fi vizibil”

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță…

2 ore ago

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Cea mai norocoasă zi din an vine cu bogăție și noroc

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Conform astrologiei, sâmbătă, 18 mai 2024, ar putea fi cea…

2 ore ago

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

14 ore ago

Citeste si: