Sari la conținut

Obligatoriu pentru românii care stau la curte. Toți proprietarii trebuie să facă asta

Casa
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Obligații pentru cei care stau la curte

Obligatoriu pentru românii care stau la curte. Toți proprietarii trebuie să facă asta, dacă apar multe gropi și vizuini înconjurate de grămezi de pământ excavat.

Este posibil să nu observați animale sau insecte în timp ce sapă gropi în gazon, deoarece multe creaturi sunt active numai pe întuneric sau sunt prea mici pentru a le vedea de la distanță. Dacă inspectați dimensiunea și forma găurilor și urmăriți alte semne ale activității animalelor, ar trebui să puteți determina exact cine vă sapă gazonul.

Infestările cu larve sunt una dintre cele mai frecvente cauze ale gropilor de gazon

casa
Sursă foto: Getty Images

Infestările cu larve sunt una dintre cele mai frecvente cauze ale gropilor de gazon fără movile. Sconcșilor, păsărilor și altor animale le place să mănânce larve și de obicei săpa gropi puțin adânci sau răstoarnă petice de iarbă în căutarea larvelor gustoase, potrivit The Spruce,

De asemenea, este posibil să aveți de-a face cu larve dacă găsiți larve albe în formă de C, în sol, dacă gazonul se simte spongios sau iarba moare.

ATENȚIE la viespi de pământ

Unele viespi de pământ sapă singure gropi de gazon, dar multe specii de viespi se mută în vizuini abandonate pentru rozătoare.

Ca urmare, intrările tunelului pentru viespi pot varia în dimensiune de la aproximativ 1 la 1,5 cm lățime, dar se găsesc de obicei în sol uscat sau în apropierea plantelor fructifere.

Albine

Multe albine, inclusiv bondarii, trăiesc și depun ouă în sol sau în vizuini abandonate pentru rozătoare. Găurile de intrare în aceste „vizuini de albine” au de obicei o lățime de aproximativ 5 cm și sunt cele mai evidente primăvara și în sol nisipos și uscat.

Ca și în cazul viespilor, cel mai bun mod de a identifica dacă albinele ocupă aceste găuri este să privești găurile și să vezi cine vine și pleacă.

Animalele care sapă gropi în curte:

  • Marmotele preferă să trăiască lângă pășuni, de-a lungul marginilor pădurilor sau sub șoproane sau structuri. Intrarea lor principală în vizuină se face printr-o gaură cu un diametru de 10 până la 12 inci. Sunt active în timpul zilei.
  • Cârtițele sapă tuneluri pentru a găsi hrană. Lasă în urmă creste distinctive de sol care apar deasupra tunelurilor, la 5 inci sub suprafața solului. Veți vedea tuneluri lungi și drepte și tuneluri în zig-zag, precum și movilițe de pământ asemănătoare vulcanilor. Se hrănesc zi și noapte, deoarece, pentru toate aceste tuneluri pe care le sapă, au nevoie de multe calorii.
  • Multe tipuri diferite de rozătoare pot săpa în curțile oamenilor, inclusiv veverițe și șobolani. De exemplu, veverițele vor îngropa și vor dezgropa nuci în gazon și paturi mulcite. Tunelurile pentru șobolani se găsesc în locuri mai puțin vizibile, cum ar fi lângă grămezile de lemn.
  • Un semn comun al sconcsului este prezența unor găuri în formă de con de 2,5 până la 7,5 cm pe tot gazonul, unde aceste animale au căutat hrană pentru larve și viermi. Sunt nocturne, dar ocazional se vor hrăni și la zilei, mai ales dacă este o femelă gestantă.
  • Ratonii mănâncă tot prind, inclusiv materie vegetală și animală, gunoi, hrană pentru animale de companie, semințe de păsări și ouă din cuibarele de găini. De asemenea, pot săpa gazonul cu labele din față pentru a-și face un bârlog.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel