Categories: Ştiri sănătate

Octavian Jurma: „România ar putea ieși săptămâna viitoare din valul 5-Omicron”

Medicul Octavian Jurma este de părere că România ar putea ieși săptămâna viitoare din valul 5-Omicron.

„Azi incidența națională a revenit pe trend descendent și a ajuns la 0,5 la mie. (…) Săptămâna viitoare Cluj și București vor coborî în sfârșit sub unu la mie.

Sunt județele de referință cele mai credibile și pentru restul țării”, a scris Octavian Jurma, vineri, pe pagina de Facebook.

Octavian Jurma spune că Lunile iunie-iulie se dovedesc și în al 3-lea an pandemic perioada cea mai sigură pentru relaxare și vacanțe.

„Săptămâna viitoare sper să ieșim din valul 5-Omicron după care să avem parte de o perioadă liniștită.

Lunile iunie-iulie (+mai și august ca luni de tranziție) se dovedesc și în al 3-lea an pandemic perioada cea mai sigură pentru relaxare și vacanțe.

Avem deci un interval clar în care putem să ne bucurăm în siguranță de răgazul pe care ni-l oferă pandemia și vă recomand să vă luați o vacanță în care să vă încărcați bateriile indiferent ce amenințări se adună la orizont pentru toamnă”, a mai scris mediul pe rețeaua de socializare.

Octavian Jurma, despre valul 6

Valul 6 este aproape o certitudine în toamnă şi va debuta probabil la finalul lunii august”, este de părere medicul Octavian Jurma.

Specialistul spune că pandemia nu s-a terminat. „Din păcate, singura pandemie care s-a terminat este cea din 1918, pentru că cea din 2020 este bine mersi şi produce noi tulpini într-un ritm ameţitor”, continuă medicul.

Cazuri COVID în România

Ieri, au fost înregistrate 602 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 103 mai puțin față de ziua anterioară. 62 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 53 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 888 cu 25 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 151 persoane, cu 7 mai mult față de ziua anterioară. Dintre cei 151 pacienți internați la ATI, 140 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 66 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 6 mai mult decât în ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până ieri, 65.595 e persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat. În intervalul 11.05.2022 (10:00) – 12.05.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 6 decese (2 bărbați și 4 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 6 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 1 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 2 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 1 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități. Din totalul de 6 pacienți decedați, 4 au fost nevaccinați și 2 vaccinați. 1 dintre pacienții vaccinați care a decedat avea vârsta cuprinsă între 50-59 de ani și 1 avea vârsta cuprinsă între 70-79 de ani.

 

 

Recent Posts

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

22 de minute ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

52 de minute ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

o oră ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

2 ore ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

2 ore ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

3 ore ago

Citeste si: