duminică, decembrie 4, 2022

Medicul Octavian Jurma este de părere că România ar putea ieși săptămâna viitoare din valul 5-Omicron.

„Azi incidența națională a revenit pe trend descendent și a ajuns la 0,5 la mie. (…) Săptămâna viitoare Cluj și București vor coborî în sfârșit sub unu la mie.

Sunt județele de referință cele mai credibile și pentru restul țării”, a scris Octavian Jurma, vineri, pe pagina de Facebook.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pe care le-ai putea depista ...

Octavian Jurma spune că Lunile iunie-iulie se dovedesc și în al 3-lea an pandemic perioada cea mai sigură pentru relaxare și vacanțe.

„Săptămâna viitoare sper să ieșim din valul 5-Omicron după care să avem parte de o perioadă liniștită.

Lunile iunie-iulie (+mai și august ca luni de tranziție) se dovedesc și în al 3-lea an pandemic perioada cea mai sigură pentru relaxare și vacanțe.

Avem deci un interval clar în care putem să ne bucurăm în siguranță de răgazul pe care ni-l oferă pandemia și vă recomand să vă luați o vacanță în care să vă încărcați bateriile indiferent ce amenințări se adună la orizont pentru toamnă”, a mai scris mediul pe rețeaua de socializare.

Te-ar mai interesa: Își pun propriile interese pe primul loc: Cele tre...

Octavian Jurma, despre valul 6

Valul 6 este aproape o certitudine în toamnă şi va debuta probabil la finalul lunii august”, este de părere medicul Octavian Jurma.

Specialistul spune că pandemia nu s-a terminat. „Din păcate, singura pandemie care s-a terminat este cea din 1918, pentru că cea din 2020 este bine mersi şi produce noi tulpini într-un ritm ameţitor”, continuă medicul.

Cazuri COVID în România

Ieri, au fost înregistrate 602 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 103 mai puțin față de ziua anterioară. 62 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Te-ar mai interesa: Horoscopul banilor pentru decembrie. Mihai Voropch...

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 53 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 888 cu 25 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 151 persoane, cu 7 mai mult față de ziua anterioară. Dintre cei 151 pacienți internați la ATI, 140 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 66 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 6 mai mult decât în ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Te-ar mai interesa: Ai hemoglobina mică? Uite ce afecțiuni ascunde...

Până ieri, 65.595 e persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat. În intervalul 11.05.2022 (10:00) – 12.05.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 6 decese (2 bărbați și 4 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 6 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 1 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 2 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 1 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Te-ar mai interesa: La ce trebuie să fim atenți când consumăm miere și...

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități. Din totalul de 6 pacienți decedați, 4 au fost nevaccinați și 2 vaccinați. 1 dintre pacienții vaccinați care a decedat avea vârsta cuprinsă între 50-59 de ani și 1 avea vârsta cuprinsă între 70-79 de ani.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private