Categories: Ştiri sănătate

Om de afaceri mort din cauza unei supradoze de vitamina D. Suplimentele nu aveau nici o avertizare despre efectul secundar mortal

Un om de afaceri pensionar a murit din cauza unei „supradoze” de vitamina D, după ce a luat suplimente care nu aveau pe ambalaj avertismente privind riscurile unui consum excesiv.

Conform directivelor NHS, toate persoanele cu vârsta peste patru ani sunt sfătuite să „ia în considerare” administrarea unei doze zilnice de vitamina D în lunile de toamnă și de iarnă, când soarele nu este suficient de puternic pentru ca organismul să o producă în mod natural.

Dar când David Mitchener, în vârstă de 89 de ani, a fost internat în spital după ce s-a îmbolnăvit, testele au arătat că nivelul său de vitamina D era la cel mai ridicat nivel care putea fi înregistrat de un laborator NHS, transmite Daily Mail.

El a murit la zece zile după ce a fost internat la Spitalul East Surrey, suferind de hipercalcemie, o acumulare de calciu în organism asociată cu un consum prea mare de vitamina D.

Această afecțiune poate slăbi oasele și poate afecta rinichii și inima.

Medicii solicită producătorilor să scrie pe ambalaj efectele secundare

Acum, un medic legist a redactat un raport de „prevenire a deceselor viitoare” care subliniază faptul că suplimentele pe care dl Mitchener le-a luat cel puțin în ultimele nouă luni nu au fost însoțite de un avertisment privind riscurile specifice sau efectele secundare ale consumului excesiv.

Jonathan Stevens a scris, de asemenea, Agenției pentru standarde alimentare și Departamentului de Sănătate și Asistență Socială, cerându-le să ia în considerare posibilitatea de a cere producătorilor de suplimente vitaminice să tipărească avertismente pe ambalaj.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei /Surse naturale de vitamina D

Hipervitaminoză D – o afecțiune rară cauzată de un aport prea mare de vitamina D

În timp ce menținerea unui aport adecvat de vitamina este necesară pentru a menține sănătatea oaselor, a dinților și a mușchilor, revista BMJ Case Reports a avertizat în 2022 că „la nivel global, există o tendință tot mai mare de hipervitaminoză D” – o afecțiune rară cauzată de un aport prea mare.

Acest avertisment a venit după ce un bărbat de vârstă mijlocie fără nume a petrecut opt zile în spital după ce a suferit timp de trei luni de vărsături, greață și crampe la picioare cauzate de începerea unui regim intensiv de suplimente de vitamine.

Într-un caz fără legătură în 2019, un medic legist a decis că neglijența unui medic de familie a contribuit la moartea unui pensionar căruia i s-a prescris în mod greșit prea multă vitamina D.

Domnul Mitchener, din Oxted, Surrey, a fost internat în spital la 10 mai anul trecut, suferind de hipercalcemie, potrivit raportului publicat de către medicul legist adjunct din Surrey.

Testele au arătat că nivelul său de vitamina D era la nivelul maxim înregistrabil de către laborator.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

5 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

6 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

6 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

7 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

7 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

8 ore ago

Citeste si: