Categories: Ştiri sănătate

Omega 3 poate ajuta la reducerea acneei. 6 beneficii mai puțin cunoscute pentru piele și păr

Omega 3 poate ajuta la reducerea acneei. Beneficiile mai puțin cunoscute pentru sănătate ale acizilor grași omega-3 pentru piele și păr.

În timp ce beneficiile pentru sănătate ale acizilor grași omega 3 sunt bine cunoscute pentru inimă și articulații, beneficiile pentru piele și păr sunt mai puțin cunoscute.

Omega 3 poate ajuta la reducerea acneei

Un studiu din Germania a identificat acizii grași omega-3, care se găsesc în uleiul de pește, somonul sălbatic, nuci și semințe, ca un nutrient util pentru reducerea acneei. Dintre 100 de participanți cu acnee, aproximativ 94% aveau niveluri scăzute de acid gras în sânge, a descoperit studiul.

Mulți aveau, de asemenea, niveluri mai ridicate ale unui hormon cunoscut că stimulează producția de acnee.

„Fiind cineva căruia îi place să trateze acneea și cineva care efectuează studii clinice, acesta este un studiu foarte interesant”, a spus dr. Sandra Johnson, medic dermatolog din Fort Smith, Ark. Johnson nu a fost implicat în studiu, potrivit UPI

„Avem tratamente grozave pentru acnee, dar acestea au un cost financiar ridicat, precum și potențiale efecte secundare”, a spus Johnson. „Ar fi mai natural, mai puțin riscant și mai puțin costisitor să modifici dieta pentru a trata acneea.”

Rezultatele studiului au fost publicate la reuniunea de săptămâna trecută a Academiei Europene de Dermatologie și Venereologie. Cercetările prezentate la reuniunile medicale ar trebui să fie considerate preliminare până când sunt publicate într-un jurnal evaluat de colegi.

6 beneficiile mai puțin cunoscute pentru sănătate ale acizilor grași pentru piele și păr

În timp ce beneficiile pentru sănătate ale acizilor grași omega 3 sunt bine cunoscute pentru inimă și articulații, beneficiile pentru piele și păr sunt mai puțin cunoscute. Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale acizilor grași omega-3 pentru piele și păr:

1. Asigură funcția de barieră a pielii și integritatea structurală – Pielea noastră este o structură complexă cu proteine ​​și lipide îmbinate împreună pentru a forma o barieră puternică împotriva „atacurilor” externe, fie că este vorba de murdărie, alergeni și microbi. Acizii grași Omega-3 sunt integrați în bariera pielii ca lipide epidermice. Acest lucru asigură menținerea integrității structurale.

2. Ajută la hidratarea pielii și reglează producția de ulei – Sebumul este ceea ce numim „ulei de piele” în limbajul normal. Acizii grași esențiali precum omega 3/6 ajută la producerea de sebum și, prin urmare, mențin hidratarea pielii prin reducerea pierderii de apă transepidermică (TEWL).

3. Reduce daunele solare – Acizii grasi Omega-3 au proprietati antioxidante. Acestea sunt apoi folosite ca creme de protecție solară interne care reduc daunele induse de UV.

4. Întârzie semnele îmbătrânirii -Îmbătrânirea este de 2 tipuri: îmbătrânirea intrinsecă care este rezultatul ceasului biologic și îmbătrânirea extrinsecă care se datoreaza unor factori externi, afectarea solara fiind cel mai important. Datorită proprietăților antioxidante ale omega-3, acestea pot întârzia și îmbătrânirea extrinsecă.

5. Are acțiune antiinflamatoare – S-a dovedit că acizii grași Omega-3 sunt eficienți în multe afecțiuni inflamatorii ale pielii, cum ar fi psoriazis, eczeme, dermatită atopică și hipersensibilitate de contact.

6. Poate stimula creșterea părului – Acizii grași Omega-3 pot duce la un păr mai puternic și mai gros.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

7 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

8 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

8 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

9 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

9 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

10 ore ago

Citeste si: